Suriye silahlı kuvvetleri ve müttefiklerinin Halep’teki büyük zaferi

  • 29 Kasım 2016
  • 1.301 kez görüntülendi.
Suriye silahlı kuvvetleri ve müttefiklerinin Halep’teki büyük zaferi

Suriye ordusu ve müttefiki Lübnan Hizbullah’ıyla suriye halk direniş güçleri Doğu Halep’in üçte birini tekfirci teröristlerin işgalinden kurtardı. Çok sayıda terörist imha edildi ve geri kalan teröristler de firar etme zorunda kaldılar.

Londra merkezli muhalif İnsan Hakları Gözlemcisi adlı örgüt, silahlı grupların son günlerde Halep’in doğusunun üçte birinde kontrolü kaybettiğini açıkladı.

İnsan Hakları Gözlemcisi adlı örgütün Başkanı Rami Abdurrahman, “Bu zaferin 2012’den bu yana silahlı terör örgütlerinin aldığı en büyük yenilgi olduğunu, silahlı Muhaliflerin suriye ordususunun büyük ilerleyişi karşısında Halep’te ellerinde bulundurdukları yerlerin üçte birinden fazlasını kaybettiklerini belirtti.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin hızlı ilerleyişi, Doğu Halep’te sivilleri rehin tutan terörist grupların savunma hatlarının çökmesine neden oldu.  Muhalif kaynaklar, tekfirci teröristlerin Halep’in kuzey doğusunda kontrolü tamamen kaybettiğini açıkladı. Şiddetli saldırıların başladığı 15 Kasım’da 45 kilometrekarelik alanı kontrol eden ve 300 bini aşkın sivil halkı rehin alan selefi Vahhabi teröristler son üç günde kaybettikleri alan 15 kilometre kareye ulaştı.

 

El Meyadin televizyonu da Suriye ordusu ve Hizbullah’ın hızlı ilerleyişi karşısında Halep’in doğusundaki silahlı grupların savunma hatlarının çöktüğünü bildirdi.

Suriye ordusu, Hanunu, Cebel Bedro, Sahur üçgenini kontrol altına alarak Halep havaalanının batısında güvenliği tam olarak sağladı ve silahlı grupların kontrolü altındaki bölgeleri birbirinden ayırdı.

Ahrarüş Şam ve Nureddin Zengi Tugayları tekfirci hunhar terör çetecileri , bu bölgeden güneye Şear bölgesinin doğusundaki mahallelere kaçtı. Ebu Ammara Tugayları adlı grubun bu bölgede Suriye ordusu karşısında yalnız bırakılması, ordunun Helek ve Bustan el-Başa mahallelerindeki hakimiyetini kolaylaştırdı.

Suriye İnsan Halkarı Gözlemcisi adlı muhalif örgüt, silahlı grupların savunma hatlarının çökmesi üzerine bu grupların rehin tuttuğu 10 bin sivilin Suriye ordusunun kontrolü altındaki bölgelere kaçtığını açıkladı.

Hmeymim’deki üste ateşkesi izleyen Rus üssü ise Suriye devlet güçlerinin Halep’teki 8 bölgeyi terörist grupların kontrolünden çıkardığını açıkladı.

Suriye ordusunun operasyonları sonucu 800’ü çocuk olmak üzere 2500 sivil güvenli bölgelere tahliye edildi. Öte yandan 42 terörist de silahlarını Suriye ordusuna teslim ederek el-Kasidiye bölgesini terk etti.

Hmeymim merkezi ayrıca kendilerine sivil görünümü vererek sivillerin arasına karışan çok sayıda teröristin tutuklandığını ve sivil kayıplarının önüne geçilmesi için bazı bölgelerde silahlı gruplarla diyalog başlatıldığını duyurdu.

El Menar televizyonu da Suriye ordusu ve Hizbullah mücahid güçlerinin el-Haydariye mahallesini tamamen kontrol altına aldığını belirterek Direniş güçlerinin bölgeden kaçan teröristleri takip etmeyi sürdürdüğünü bildirdi. Suriye’yi yıkıp yakmaya yatırım yapan Katar dış işleri bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurahman Al’i Sani ise Suriye ordusunun başarılarından büyük endişe duyduklarını, Amerika kabul etmese de Suriye’deki terör örgütlerini destekleyeceklerini söyledi. suriye ordusuyla halk direniş güçleri Halebi tamamen kuşatmış bulunuyorlar. Ancak sivil insanlara zarar vermemek için operasyonlarını sadece teröristleri imha etmek yada tutuklamakla sınırlı tutmaktadırlar. Halep de teröristlerden temizlenirse, teröristlerin Türkiye’ye giriş çıkışları ve silah ile lojistik destek yolları kapanacak. Böyle bir durumda teröristler ya teslim olacak yada imha edilecek yahut Türkiye’ye kaçma zorunda kalacaklardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.