Suriye, siyonist rejimin saldırısına itiraz için BM’ye mektup gönderdi

  • 18 Mart 2017
  • 1.196 kez görüntülendi.
Suriye, siyonist rejimin saldırısına itiraz için BM’ye mektup gönderdi

Suriye dışişleri bakanlığı siyonist İsrail rejimin uluslararası hukuk, BM bildirileri ve Suriye milli egemenliğini açıkça ihlal etmesine itiraz amacı ile BM genel sekreteri ve Güvenlik konseyi başkanına iki ayrı mektup gönderdi.

Suriye’nin el-Ahbariye TV kanalının bildirdiğine göre Suriye dışişleri bakanlığının BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği mektuplarda, siyonist rejimin Suriye’ye yönelik saldırgan tutumunu haklı çıkartmak için öne sürdüğü bahanelerin, kamuoyunu saptırmak için değersiz çalışmalar olduğunu belirtti.

Siyonist rejimin Suriye Golan tepeleri ve Güney Lübnan’ın bir kısmını işgal sebebini açıklamakta her seferinde başarısız kaldığına değinilen söz konusu mektuplarda, BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanından siyonist rejim saldırılarını kınamaları istendi.

Suriye dışişleri bakanlığı ayrıca BM’in, siyonist rejimden Suriye’de teröristlere desteğine son vererek, terörizm ile ilgili BMGK bildirilerini uygulaması ve Golan tepelerinden geri çekilmesini istemesi vurgulandı.

Bu arada Suriye ordusu müttefikleri Operasyon Odası da siyonist rejimin cuma sabahı Suriye hava sahasını ihlal etmesine itiraz amacı ile saldırının Amerika ve siyonist rejimin silahlı teröristlere destek bağlamında yapıldığını bildirdiler.

Bilindiği üzere siyonist İsrail savaş uçakları Homs’un doğu çevresinde Palmira yolunda el-Beric bölgesinde bir askeri üsse saldırmak istemiş; fakat Suriye ordusu hava savunma bateryalarınca saldırgan uçaklardan biri düşürüldü, diğerleri ise bölgeden kaçmaya mecbur kaldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.