Suriye, ülke genelinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasında ulusal uzlaşmalara büyük önem veriyor

  • 13 Aralık 2015
  • 754 kez görüntülendi.
Suriye, ülke genelinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasında ulusal uzlaşmalara büyük önem veriyor

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim; BM genel sekreterinin insani işler vekili Stephen O’Brien ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

1Görüşmede Muallim BM’ye tabi örgütlerin çalışmaları ve alanları kapsamında insani konulara ve insani yardım takdim etmeye bağlı kalmaları önemine dikkat çekti.

Suriye’nin ülke genelinde güvenlik ve istikrarın sağlanması programında ulusal uzlaşmalara öncelik ve büyük önem verdiğini belirten Muallim; bu yönde sağlanan başarılara işaret etti.

O’Brien Suriye’ye ziyaretinin Suriye halkına insani yardım çalışmaları ve gerçek durumu yakından izleme amaçlı olduğuna dikkat çekerken, Suriye hükümetinin BM örgütlerine sağladığı kolaylıkların takdire şayan olduğunu söyledi. O’Brien insani çalışmalarda Suriye hükümeti ile BM örgütleri arasındaki işbirliği ve koordinasyonun devam etmesi temennisinde bulundu.

Muallim ile görüşmesinden önce O’Brien Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat ile bir araya gelerek insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunu ayrıntılı bir şekilde ele almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.