Suriye Ulusal Diyalog Konferansını memnuniyetle karşılıyor

  • 26 Kasım 2017
  • 1.159 kez görüntülendi.
Suriye Ulusal Diyalog Konferansını memnuniyetle karşılıyor

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak Suriye’nin, Soçi Kentinde Suriye halkının geniş bileşenlerini temsil edecek Suriye Ulusal Diyalog Konferansını memnuniyetle karşıladığını ve bu konferansa katılmaya hazır odluğunu ilan etti.

SANA’ya açıklama yapan yetkili Suriye ordusunun müttefik ve destekçi güçlerle işbirliği içinde teröre karşı zaferlerinin siyasi süreci ilerlettiğini ve Suriyeliler arasında diyalog ortamı yarattığına dikkat çekti. Bunun ışığında Suriye’nin Rusya’nın Soçi Kentinde düzenlenmesi beklenen Suriye Ulusal Diyalog Konferansını memnuniyetle karşıladığını belirten yetkili kaynak; aynı zamanda bu konferansa katılmayı kabul ettiğini de ilan etti.

Yetkili kaynak Suriye’nin aynı zamanda konferanstan türeyecek olan ve Suriye’de mevcut anayasanın yanı sıra ardından da üye ülkelerin egemenliğine ve halkların kendi geleceklerini kendileri kararlaştırma haklarına saygısı kapsamında BM’nin katılımıyla yapılacak parlamento seçimlerini memnuniyetle karşılayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.