Suriye Uygun Gördüğü Yöntemle Karşı Koyma Hakkını Saklı Tutuyor

  • 01 Şubat 2016
  • 795 kez görüntülendi.
Suriye Uygun Gördüğü Yöntemle Karşı Koyma Hakkını Saklı Tutuyor

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak Türkiye otoritelerinin Türk ordusuna tabi ağır toplarla Lazkiye kırsalının Utayra Dağını top ateşine tutmalarıyla sivil vatandaşların saflarında isabetlere yol açtıklarını belirtti.

Kaynak Suriye Arap Cumhuriyetinin Türkiye otoritelerinin bu fiilini uluslar arası kanunlara açık ve net bir ihlal olarak görmesinin yanı sıra, Suriyeli sivil vatandaşlara karşı da bir suç olarak nitelendirdiğini belirtti. Suriye’nin Türkiye hükümetinden Suriye Arap Cumhuriyetinin ulusal egemenliğine ve halkına yönelik saldırılarına son vermesini talep ettiğini belirten kaynak, aynı zamanda uluslar arası kanun ve kararların ilkelerine saygı göstermesini talep ettiğini vurguladı.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı kaynağı Suriye’nin; uluslar arası toplumdan da Türkiye hükümetini Suriye ve halkına yönelik kuşkuya yer bırakmayan bu saldırılarını durdurmaya zorlamasını talep ettiğini, BM’de üye bir devlet olarak kanuni ve misakı sorumluluk ve bağlılıklarını yerine getirmesine zorlamasını talep ettiğini ifade etti.

Kaynak Suriye Arap Cumhuriyetinin; Türkiye hükümetinin bu saldırılarına karşı koymada uygun gördüğü zamanda ve yöntemde cevap verme hakkını saklı tuttuğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.