Suriye ve Irak ortak bir düşmana karşı mücadele ediyor

  • 19 Mayıs 2017
  • 1.069 kez görüntülendi.
Suriye ve Irak ortak bir düşmana karşı mücadele ediyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bugün Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin delegasyonu ve Ulusal Güvenlik Müsteşarı Falih el Fayyad’ı kabulünde İbadi’den sözlü bir mesaj aldı.

Sana’nın haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Esad bugün Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin delegasyonu ve Ulusal Güvenlik Müsteşarı Falih el Fayyad’ı kabulünde Abbadi’den sözlü bir mesaj aldı.

Irak Başbakanı İbadi, Esad’a mesajında; özellikle Suriye – Irak sınırlarında tekfirci teröre karşı mücadelede iki kardeş ülke arasındaki işbirliği ve koordinasyonun daha da geliştirme önemine vurgu yaptı.

Beşar Esad ise Suriye ve Irak ordularının teröre karşı sağlayacakları her başarının iki ülkede de güvenlik ve istikrarın sağlanmasında önemli bir adım teşkil edeceğini belirtti. Bölge ülkelerini parçalama ve zayıflatmada terörün edat olarak kullanıldığı planlarda düşmanın ortak olduğunu belirten Esad, bu ortak düşmana karşı mücadelenin de ortak olduğunun altını çizdi.

Görüşmede Irak ordusunun Musul’da gerçekleştirdiği başarılar ışığında sınıra yakın bölgelerde iki ülke ordusu arasında askeri koordinasyon için pratik adımlar masaya yatırıldı. Aynı zamanda teröre karşı ortak mücadelede Suriye ve Irak orduları arasında ortak operasyonlar, direkt ve yakın işbirliği meseleleri ele alındı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.