Suriye Yurt Genelinde, Ordunun Tekfirci Teröristlere Karşı Operasyonları Tüm Hızıyla Sürüyor

  • 07 Mayıs 2015
  • 677 kez görüntülendi.
Suriye Yurt Genelinde, Ordunun Tekfirci Teröristlere Karşı Operasyonları Tüm Hızıyla Sürüyor

Suriye’nin muhtelif bölgelerinde Türkiye ve Âl Suud rejimlerine bağlı terör çetelerin toplanma yerleri ve mevkilerini hedef alan Kahraman ordu birlikleri terörist ve cephane taşıyan birçok aracı imha etti.

DERA :

Askeri kaynak, ordu birliklerinin Dera ve kırsalında dün gece işgalci İsrail güçleriyle bağlantılı terörist örgütlere yönelik başarılı operasyonlar düzenlediklerini söyledi.

Askeri kaynak; ordu birliklerinin Dera Beled Bölgesinde bir çok teröristi öldürdüklerini, bir cephane depolarının yanı sıra ağır makineli silahın monte edildiği bir aracı da imha ettiklerini söyledi.

Kaynak Kerk, Seybe, Postana binasının çevresi ve Baraj Yolu güneyinde düzenlenen operasyonların beklenen sonuçları verdiğini belirtirken; Âl Suud rejimi tarafından finanse edilen İsrail ve Ürdün tarafından desteklenen Nusra Cephesi ve sözde İslami el Musenna Hareketi adlı terörist örgütlerden çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini aktardı.

Operasyonlarda bir cephane deposunun da imha edildiğini söyleyen kaynak; ağır taramalı silahın monte edildiği bir aracı da imha ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, tekfiri terör örgütleri sosyal medya araçlarında aralarında Abdulkadir Cabir Ebu Kuleyb’in bulunduğu çok sayıda teröristin ölü düştüğünü, teçhizat bakımından da ağır kayıplara uğradıklarını itiraf etti.

Ordu birliklerinin Dera kırsalının kuzeybatısı Tel el Hara’da Nusra Cephesine ait siperlere karşı nitelikli operasyonlarını sürdürdüklerini belirten kaynak; silah ve mühimmatlarını da imha ettiklerine dikkat çekti.

Tafas Kasabasında ise Nusra Cephesi ve ‘Seyf el Şam Tümenleri’ adlı çetelerin toplanma yerlerini hedef alan ordu birliklerimiz; terörist, patlayıcı ve ağır makineli silahlarla taşıyan 3 aracı imha etti.

HOMS :

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasına hava güçlerinin Homs kırsalının doğusu Um Sahric Bölgesine ilaveten Şair ve Cezil petrol kuyularının kuzeyi, Um el Riş ve Resm el Rek bölgelerinde IŞİD terör örgütünün toplanma merkezlerini muhtevalarıyla imha ettiklerini aktardı.

Ordu birliklerinin Homs kırsalının kuzeyi Ebu Senasil, Bedu Tepesi, Helaliye Çiftliği, Batı Ferhaniye ve Um Şerşuh bölgelerinde de Nusra Cephesi ve diğer örgütlerin toplanma yerlerini hedef aldıklarını belirten kaynak; operasyonlarda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldüğünü söyledi.

Öte yandan ordu birlikleri Hule Bölgesine düşen Taybe, Tel Deheb, Kefarlaha, Borc Kai ve Teldu bölgelerinde Nusra Cephesi, ‘Tevhit Ordusu’, Ahrar el Şam İslami Hareketi’, ‘Homs Kolordusu’, ‘Ecnad Homs’ ve ‘ Ehl el Sünni ve Cemaat’ adlarıyla bilinen terör çeteleri saflarında büyük kayıplara yol açtı.

Terör çeteleri medya araçlarında ‘Cund Bedir’ çetelerinin sözde askeri komutanlarından Basil Ratib Naciye’nin aralarında bulunduğu 11’den fazla teröristin öldürüldüğünü itiraf etti.

LAZKİYE :

Lazkiye kırsalında ise ordu birlikleri Türkiye’deki rejimden her türlü desteği alan ve saflarındaki teröristlerin genelinin Türkiye sınırları üzerinden geçen Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesini sayı ve teçhizatlarıyla ağır kayıplara uğratmaya devam etti.

Lazkiye kırsalının kuzeyi Cub el Ahmar ve Merkeşliye civarlarında bir dizi terör mevkiini teröristlerden temizleyerek kontrolüne geçiren ordu birlikleri buna eş zamanlı olarak Nebi Yunus Tepesi yönünde başarıyla ilerlemeye devam ediyor.

HAMA :

Ordu birlikleri Hama kırsalının kuzeyi Sermaniye Beldesinde düzenledikleri bir dizi operasyonda tekfiri terör örgütlerinden birçok teröristi ölü düşürdü.

Hama kırsalının kuzeybatısı el Mansura Beldesinin civarında ise ordu birlikleri teröristleri düşürdüğü sıkı bir pusuda 17’den fazla teröristi öldürdü.

HASEKE :

Diğer yandan ordu birlikleri Haseke kırsalının güneybatısı Cebel Abdülaziz Bölgesine ilaveten Savda ve Abd köylerinde IŞİD’li yüksek sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

İDLİB :

Askeri kaynak; ordu birliklerinin İdlib kırsalı Kiremit Fabrikasının civarı, Cuzf, Serakib, Kefarlata, Seylon ve Ganiye bölgelerinde teröristlerin toplanma yerleri ve mevkilerini hedef alarak onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.