Suriye’de Ağır Kayıp Veren Ceyşul İslam Teröristleri Uzlaşma Görüşmeleri Talebinde Bulundu

  • 08 Nisan 2018
  • 1.130 kez görüntülendi.
Suriye’de Ağır Kayıp Veren Ceyşul İslam Teröristleri Uzlaşma Görüşmeleri Talebinde Bulundu

Resmi bir kaynak Şam kırsalı Duma Kentinde bulunan terör örgütü Ceyşul İslam’ın devlet ile uzlaşma görüşmeleri talebinde bulunduğunu belirtti.

Suriye devletinin uzlaşma koşullarının başında Ceyşul İslam’ın yedi yıldır Suriye’nin farklı bölgelerinden kaçırıp rehine aldığı tüm vatandaşları sağ salim serbest bırakmasının yanı sıra Şam ve kırsalında masum sivillere gaddar füze saldırılarına son vermesi koşullarını öne koyduğunun altını çizdi.

Resmi kaynak Terör örgütü Ceyşul İslam’ın uzlaşma görüşmeleri talebinde bulunmasının, Suriye ordu birliklerinin Duma Kenti ahalisinin yanı sıra teröristlerin geçen yedi yıllık süre içinde Suriye’nin farklı bölgelerinden kaçırıp rehine aldığı masum insanları kurtarma amaçlı askeri operasyonlarda teröristleri beşeri ve askeri büyük kayıplara uğratmaları ardından geldiğinin altını çizdi.

Devletin sivillerin selametini koruma ve binlerce rehineyi kurtarma özeni kapsamında Ceyşul İslam’ın uzlaşma talebini kabul ettiğine işaret eden kaynak; fakat teröristlerin uzlaşma iradesi ve isteğinden kuşkulu olduğunun da altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.