Suriye’de Ahrar’uş Şam terör örgütü merkezinde patlama

  • 09 Temmuz 2017
  • 1.260 kez görüntülendi.
Suriye’de Ahrar’uş Şam terör örgütü merkezinde patlama

Suriye’nin batısında yer alan İdlip’in kuzeyinde beneş şehrinde Ahrar’uş Şam isimli terör örgütünün merkezinde vuku bulan patlama sonucu teröristlerden bir grubun öldüğü ve yaralandığı bildirilmekte.

El-Alem televizyonunun verdiği habere göre İdlip’te Ahrar’uş Şam ile “Festakim” isimli terör örgütleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bir ortamda bu patlama vuku bulmaktadır.

Terör örgütlerinin Suriye’de ağır yenilgiler alması ve Suriye ordusunun önemli ilerlemeler kaydetmesi ardından terör örgütleri liderleri arasında çatışmaların şiddet kazandığı bildirilmekte.

Öte yandan Haber kaynakları, Suriye’de Ahrar-ul Şam terör örgütünün seçkin elebaşılarından Ebu Muaviye Arade helak edildiğini duyurdu.

Haberde, teröristlerin elebaşılarından Arade’nin Halep’in güneybatısında yer alan Arade köyünde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı sonucu öldüğünü duyurdu.

Haberde, Ahrar-ul Şam terör örgütü bir süre önce El-Bab kentinde ÖSO terör örgütüne bağlı iki çetenin üyeleri ile çatıştığı, bu bölge Türkiye’nin desteklediği terör örgütlerinin kontrolü altında bulunduğu ve şimdi bölgeyi yöneten terör örgütlerinin elebaşıları için yüklü gelir sağlayan ticaret merkezine dönüştüğü kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.