Suriye’de bir milyon kişi yaralandı

  • 20 Aralık 2014
  • 876 kez görüntülendi.
Suriye’de bir milyon kişi yaralandı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye’de üç yıldan daha uzun bir süredir devam eden iç savaşta bir milyon kişinin yaralandığını açıkladı.

DSÖ’nün Suriye temsilcisi Elizabeth Hoff yaptığı açıklamada, “Suriye’de savaşın doğrudan sonucu olarak bir milyon insan yaralandı. Ülke içinde dolaştığınızda bunu görüyorsunuz. Bu, büyük bir sorun” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler’in sağlık kolu olan DSÖ, Suriye İç Savaşı’nın başlangıcından bu yana ülkedekilere tıbbî yardım ulaştırıyor. Hoff, Reuters ‘a verdiği söyleşide, Suriye’deki sağlık sisteminin çöktüğünü, dolayısıyla hastalıkların çok hızlı bir şekilde yayıldığını belirtti ve “Tifo ve hepatit toplumda çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Aşı oranları savaş öncesindeki yüzde 90’dan şu anda yüzde 52’ye düştü” dedi.

BM’lere bağlı DSÖ yetkilisi, Suriye’de buhranın başlamasından bu yana en az 200 bin kişinin öldüğünü belirtirken, özellikle de kadın ve çocukların  zor durumda olduklarını ve uluslar arası toplumun Suriye halkına yardım etmesi gerektiğini bildirdi.

BM, Suriyeli mültecilere 2015’te yardım edilmesi amacıyla  8 milyar 400 milyon dolara ihtiyaç olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.