Suriye’de çatışmalar sürüyor

  • 31 Temmuz 2016
  • 960 kez görüntülendi.
Suriye’de çatışmalar sürüyor

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan Halep’in doğusunda çatışmalar şiddetlenirken, sivillerin korkudan dolayı başka bölgelere göç etmeye başladıkları bildirildi.

Rusya el’Yevm’in haberine göre,  Halep’in doğusunda çatışmaların artmasının ardından  yüzlerce sivil evini barkını  terkederek başka yerlere göç etti. Suriye hüktümeti, sivillerin  can güvenlikleri ve onların başka yerlere intikali için imkanlar sundu ve onlara gıda gibi temel ihtiyaç malzemeleri verdi.

Bu arada el’Alem TV. kanalı da, insani yardım çerçevesinde 44 kamyonun Dera bölgesine girdiğini bildirdi. Bu bölge daha önce  teröristlerin kontrolündeydi.

El’Alem, Suriye’nin Türkiye sınırına yakın stratejik bölgesinde yer alan Bedama şehrinde  teröristlerin mevzilerinin Rus deniz filosundan atılan füzelerle  hedef alındığını bildirdi. Sözkonusu  saldırıda  çok sayıda teröristin öldüğü anlaşılıyor.

Öte yandan haber kaynakları, Suriye ordusunun doğu Guta’da  bir köyü tamamen Ceyşül İslam adlı terör grubundan geri aldığını  bildirdi.

bu arada Suriye ordusunun Lazkiye kentinin kuzeyinde de teröristlere yönelik  çok kapsamlı  operasyonlar başlattığı bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.