Suriye’de en az 175 Nusra teröristi öldürüldü veya yaralandı

  • 26 Haziran 2017
  • 1.243 kez görüntülendi.
Suriye’de en az 175 Nusra teröristi öldürüldü veya yaralandı

Haber kaynakları, Suriye’nin güneyinde Kuneytere bölgesinde Suriye ordusu ve en’Nusra Cephesi teröristleri arasında çıkan çatışmada en az 175 teröristin öldürüldüğü ve yaralandığını bildirdiler.

Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütleri ağır kayıplara uğratmaya devam eden Suriye ordu birliklerinin bugün stratejik öneme sahip bir kısım bölgeleri kontrollerine geçirdi.

Askeri bir kaynak müttefik güçlerle işbirliği içinde Homs ilinin doğusu Badiye bölgesinin derinliklerinde IŞİD’e karşı operasyonlarını sürdüren Suriye ordu birliklerinin önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirtti. Radikal terör örgütü IŞİD çeteleri ile şiddetli çatışmalarda yüksek sayıda teröristin ekipmanları ve araçlarıyla yok edildiklerine dikkat çeken askeri kaynak, bomba imha ekiplerinin teröristler tarafından bölgede yerleştirilen bomba düzeneklerini etkisizleştirdiklerini kaydetti.

Bu arada askeri bir kaynak SANA’ya açıklamalarında ordu birliklerinin Deyrezzor kenti ve civarının Panorama, makabir, 137 Alay, ve Rüşdiye bölgelerinde radikal terör örgütü IŞİD mevkilerini yoğun top ateşine tuttuklarını belirtti.

Kaynak 18 teröristin öldürüldüğü top ateşinde tekfirci çetelere ait bir zırhlı araç ve ağır makineli silahla 2 aracın imha edildiklerini söyledi.

Suriye ordusu Kuneytere’de çıkan çatışmalarda en az 45 teröristin öldürüldüğü, 130’unun ise yaralandığını bildirdi. Yaralıların çoğunun siyonist rejim İsrail’in işgalindeki Golan tepelerine intikal ettirildiği bildirildi.

Bu arada siyonist İsrail rejimi de son iki gündür teröristlerde yardım ve onlara moral vermek amacıyla  Suriye ordusunun mevzilerine  savaş uçakları ve tanklarla saldırı düzenliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.