Suriye’de IŞİD Depolarından Çıkanlar Hayrete Düşürdü

  • 16 Ekim 2017
  • 1.371 kez görüntülendi.
Suriye’de IŞİD Depolarından Çıkanlar Hayrete Düşürdü

Russia Today (RT), Suriye ordusunun kurtardığı Mayadin kentinde IŞİD’e ait depolarda tanklar, zırhlı araçlar ve batı menşeli silahlar bulunduğunu açıkladı

 Suriye ordusundan Albay Rahmi Mauwas, Russia Today (RT) televizyonuna verdiği mülakatta, “Buradaki depolar gerçekten devasa. Gördüğüm silah miktarından şaşkına döndüm. Burada İsrail, ABD, Batı menşeli yüzlerce ve hatta binlerce silah var” ifadelerini kullandı.

TANKLAR, ZIRHLI ARAÇLAR…

Depolarda hafif, orta ve ağır silahların bulunduğunu söyleyen Mauwas, “Tanklar, zırhlı araçlar var. Ayrıca, birçok çeşit lojistik destek gereçleri ve donanımlar mevcut. Silah ve mühimmat depolarının büyük bir kısmı bu kentteydi, burada ayrıca üretim de yapılıyordu” diye konuştu.

KENT TAMAMEN KURTARILDI

Rusya Savunma Bakanlığı dün Suriye ordusu öncü birliklerinin, Mayadin’de IŞİD militanlarının imha edilmesine yönelik operasyonu tamamladıklarını, kentin tamamen kurtarıldığını açıklamıştı.

Mayadin, Fırat vadisi kıyılarında yer alan büyük bir yerleşim yeri olmasının yanı sıra terör örgütü IŞİD’in Suriye’nin doğusundaki en güçlü merkezlerinden biriydi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.