Suriye’de IŞİD lideri öldürüldü

  • 04 Ekim 2015
  • 846 kez görüntülendi.
Suriye’de IŞİD lideri öldürüldü

Suriye ordusuna mensup birlikler, ülkenin kuzey batı bölgesinde IŞİD terör örgütü güvenlik sorumlusunun öldürdüler.

En-Naşre internet sitesinin Suriye güvenlik güçlerine dayanarak verdiği habere göre, Suudi vatandaşı olan IŞİD terör örgütünün güvenlik işlerden sorumlusu Ömer Turki es-Salim el-Hamdan’ın Cuma günü Deyruz Zur hava alanı yakınlarında çıkan çatışma sırasında teröristlerden diğer bir grubla birlikte öldürüldüğünü bildirdi.

Deyrezzor Kentinin Rasafe, Raşdiye, Ummal ve Sanayi semtlerinde ordu birliklerimizin IŞİD çeteleriyle şiddetli çatışmalara girerek çok sayıda teröristi araçlarıyla birlikte imha ettiklerini belirtti.

Deyrezzor Askeri Havalimanı ve Teym Petrol Sahasını savunan Suriye askeri güçleri dün liman ve saha çevrelerinde IŞİD çetelerinin saldırı girişimlerini çökerttiklerini söyleyen saha kaynakları; petrol sahası civarına ulaşmadan önce zırhlı bir aracı havaya uçurduklarını aktardı.

Kaynaklar; operasyonlarda Suudi Arabistanlı ‘Ebu Abdürrahman’ kod adıyla bilenen Meşal el Anzi’ adlı terör komutanına ek olarak Iraklı Hüseyin el Vedadi ve Homam el Türki’nin aralarında bulunduğu 150’den fazla teröristin öldürüldüğünü, birçok araç, cephane ve muhtelif tür silahlarının da imha edildiğini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.