Suriye’de IŞİD’in elebaşlarından biri öldürüldü

  • 04 Aralık 2016
  • 1.232 kez görüntülendi.
Suriye’de IŞİD’in elebaşlarından biri öldürüldü

Suriye güçlerinin dün terör örgütü IŞİD’in mevzilerine saldırısında bir terör elebaşının öldürüldüğü bildirildi.

el’Meyadin kanalının Suriye kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Fransız vatandaşı Ebubekr el’Hekim adlı terör elebaşının Rakka’da  Suriye ordu güçlerinin operasyonu sırasında öldüğü anlaşılıyor.

Ebubekr El’Hekim IŞİD’in Rakka’daki tanınmış elebaşlarından biri olarak biliniyordu.

Bu arada Suriye ordusuna bağlı savaş propaganda  kurumu tarafından yapılan açıklamada, Halep’te de, Ebu Abdurrahman adlı terör örgütü elebaşının yaralandığı anlaşılıyor.

Öte yandan Suriye ordu  güçleri dün Halep’in doğusunda Tarık el’Bab mahallesini teröristlerin sultasından kurtardı ve bölgede ilerlemesini de sürdürüyor.

Suriye ordusu son zamanlarda  Halep’in yüzde 60’ını teröristlerden kurtarırken halkın da teröristlerden temizlenen evlerine dönmeye başladığı belirtiliyor.

Suriye ordusunun Halep ve diğer bölgelerdeki  zaferleri teröristlerin hamilerinin  öfkelerine neden oluyor.

(Bu arada SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak; ordu birliklerinin Dera Beled’te ırkçı İsrail’den destek alan Nusra Cephesine ait toplanma yerleri ve hareket eksenlerine yönelik nitelikli operasyonlarını sürdürdüklerini ifade etti. Kaynak; operasyonlarda Abbasiye Semtinde tekfircilere ait bir tank, birçok araç ve bir topun yanı sıra bir havan rampasının ekipleriyle birlikte tamamen imha edildiklerini, Nazihin Yerleşim Kampında da birçok terör yuvasının muhtevalarıyla birlikte yok edildiğine dikkat çekti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.