Suriye’de Kalemun tepelikleri teröristlerden tamamen temizlendi

  • 15 Mayıs 2015
  • 837 kez görüntülendi.
Suriye’de Kalemun tepelikleri teröristlerden tamamen temizlendi

Haber kaynakları Suriye’nin Lübnan sınırında yer alan çok hassas bölgesi kabul edilen Kalemun tepelikleri bölgesinin teröristlerden tamamen temizlendiğini bildirdiler.
El’Menar televizyon kanalının bildirdiğine göre, sözkonusu tepelikler üç yıl aradan sonra tamamen teröristlerden temizlenirken bölgeye Suriye ordusu ve halk güçleri konuşlandı.

Öte yandan Suriye ordusunun ülkenin diğer bölgelerinde teröristlere saldırıları başarılı şekilde sürüyor.
Haseke Valiliğinde bir kaynak SANA muhabirine açıklamasında ordu birliklerinin Haseke kırsalı el Sıddık Kavşağı ile Abdulaziz Dağını birbirine bağlayan yol üzerindeki Um el Kiber köyünde IŞİD terör örgütüne ait yuvaları imha ettiklerini söyledi.
Homs iline bağlı Tedmur (Palmira) kırsalının doğusu ve batısında Fahrettin II. el Mani Kalesi civarında ise ordu birliklerinin IŞİD’le çatışmaya girdiklerini aktaran kaynak; çok sayıda teröristi öldürüldüğüve yaralandığı, araç, cephane ve silahlarını da imha ettiklerine dikkat çekti.
Aynı kaynak bu operasyonlara eş zamanlı olarak yine Homs kırsalının doğusunda Hleyca, Erk, Buveyra ve Üçüncü İstasyon bölgelerinde IŞİD çetelerinin sayı ve ekipmanlarıyla oldukça büyük kayıplara uğratıldıklarını belirtti.

Bu arada terör çeteleri medya araçlarında Libya’da Etiyopyalı 30 kişinin katledilmelerini görüntüleyen video kesitinde ortaya çıkan ve IŞİD’in bilinen komutanlarından biri sayılan ‘Ebu Malik el Temimi’ kod adlı Suudili Enes el Neşvan’nin aralarında bulunduğu birçok teröristin öldüğünü itiraf etti.
Öte yandan ordu birlikleri, Süveyda kırsalının kuzeyi Dama köyü civarında bir terör grubunun tüm üyelerini silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.