Suriye’de ki Sivillerin Tahliyesine İlişkin Son Gelişmeler

  • 19 Aralık 2016
  • 1.058 kez görüntülendi.
Suriye’de ki Sivillerin Tahliyesine İlişkin Son Gelişmeler

Fua ve Keferya’daki sivillerden bir grup Halep’e ulaştı.

Fua ve Keferya şehirlerindeki sivillerin tahliyesi konusunda sağlanan anlaşma sonucu; bölgedeki sivillerin Suriye yönetimi ve emniyet güçleri kontrolünde şehrin girişine gelen otobüsler aracılığıyla tahliye edilmesine karşılık eş zamanlı olarak yaklaşık 75 otobüs, bölgede kalan teröristleri ve ailelerini Ramuse geçidinden Halep’in doğusundaki mahallelerin güney bölümüne ulaştıracaktı.

Ancak yerel kaynakların ve Suriye medyasının verdiği bilgilere göre; El-Nusra ve Ahraruş Şam terör örgütü arasında oluşan anlaşmazlık sonucu Fua ve Keferya’daki sivillerin tahliye edilmesi engellenmişti.

Öte yandan; hasta ve yaralıların dahi tahliyesini engelleyerek anlaşmaya sadık kalmayan terörist gruplar Fua ve Keferya şehirlerinin girişine sivil halkı tahliye etmek üzere gelen otobüsleri ateşe vermişti.

Şu anda bölgede bulunan haber kaynaklarının verdiği bilgiye; Fua ve Keferya’daki sivillerden bir grup Halep’e ulaştı. Ayrıca Fua ve Keferya halkından yaralı bir grup Halep’teki teröristlerden bir grupla Ramuse mahallesinde karşılıklı olarak mübadele edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.