Suriye’de Radikal ve Hain Terör Çetelerine Yönelik Operasyonlar Başarıyla Sürüyor.

  • 22 Mart 2015
  • 731 kez görüntülendi.
Suriye’de Radikal ve Hain Terör Çetelerine Yönelik Operasyonlar Başarıyla Sürüyor.

Çokuluslu ve hain teröristlere yönelik başarılı operasyonlarını sürdüren Suriye ordu birlikleri bugün de vahşetlerinde sınır tanımayan çeteleri sayı ve araçlarıyla büyük kayıplara uğrattı.

Halep Kırsalında Türkiye Tarafından Gelen Araçları İmha Edildi

Halep’te askeri bir kaynak ordu birliklerinin kırsalın kuzeyi Han Toman Bölgesinde Türkiye’ye açılan uluslar arası yol üzerinde teröristlere ait birçok aracı taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte imha ettiklerini aktardı.

Mellah mezraları bölgesinde ise ordu birliklerinin terör mevkilerini hedef almaya devam ettiğini söyleyen kaynak, operasyonlarda aralarında yabancıların bulunduğu çok sayıda teröristin suç edatlarıyla birlikte etkisizleştirildiklerini ifade etti.

Terör çeteleri medya araçlarında Halep kırsalının kuzeyinde aralarında azılı teröristlerin bulunduğu büyük kayıplar verdiklerini itiraf etti.

İdlib Kırsalında Türkiye’den Destek Hatları hedef Alındı

İdlib kırsalının muhtelif bölgelerinde Kaide Örgütünün Suriye kolu olan ve Türkiye’deki rejim tarafından desteklenen Nusra Cephesine yönelik başarılı operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri; aralarında yabancıların bulunduğu yüksek sayıda teröristi ölü yaralı düşürdü.

Askeri kaynak ordu birliklerinin İdlib Kenti ile Benniş Kasabası arasındaki yolda aralarında yabancıların bulunduğu onlarca teröristi havzalarında bulunan ağır silah ve mühimmatla birlikte etkisizleştirdiklerini söyledi.

Ariha Bölgesinin Mantaf Beldesi civarında Nusra Cephesinin iki karargahının muhtevalarıyla imha edildiğini belirten kaynak, operasyonda bir kısmı ağır makineli silahlarla donatılmış çok sayıda araçla birlikte birçok teröristin etkisizleştirildiğini aktardı.

Türkiye’deki rejim ile bağlantı ve destek hatlarını kesme operasyonları kapsamında ise ordu birlikleri İdlib Kentinin 30 km kuzeyine düşen Maartamsarin – Batenti karayolu üzerinde teröristlere ait bir zırhlı aracın yanı sıra ağır makineli silahlarla donatılmış birçok aracı taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte imha etti.

Dera Kırsalında İsrail Çeteleri Ağır Kayıplarını İtiraf Etti

Dera kırsalında ise askeri bir kaynak ordu birliklerinin Cemrin, Smad ve Busra el Şam bölgelerinde düşman İsrail ile bağlantılı olarak her türlü vahşeti işleyen Nusra Cephesine yönelik operasyonlarında çok sayıda teröristi kullandıkları birçok araçla birlikte etkisizleştirdiklerini belirtti.

Öte yandan ordu birlikleri Busra el Şam –  Hamrin karayolu üzerinde Nusra Cephesi çetelerinin kullandıkları biri ağır makineli silahla donatılmış 4X4 çeker iki aracı taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte imha etti.

Bu arada ordu birlikleri uluslararası tarihi eser mirasında yer alan Busra Antik Kentinden tarihi eser kaçırıp yurtdışında satmakla birlikte belde ahalisine havan mermileri ve füzelerle saldıran terör çetelerine yönelik operasyonlarını sürdürürken, Ürdün ve İsrail destekli teröristler ile ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Vatan koruyucuları Dera Kentinin 4 km doğusuna düşen Nuayma Beldesinde de Nusra Cepheli birçok teröristi silahlarıyla birlikte etkisizleştirdi.

Diğer yandan vatan koruyucuları ordu birlikleri Enhil Beldesindeki Nusra Cepheli teröristlerin Kayta Beldesindeki ahaliye saldırılarını çökertti.
Askeri kaynak yaşanan çatışmada saldırganların büyük çoğunluğunun ölü yaralı ele geçirildiklerini aktardı.

Bu arada terör çeteleri medya araçlarında ‘Amud Horan Alayı’ adlı terör oluşumunun sözde askeri komutan yardımcısı olarak adlandırdıkları Süleyman el Hariri’nin beraberinde bulunan çok sayıda teröristle birlikte ordu birlikleri tarafından öldürüldüğünü itiraf etti.

Homs Kırsalının Doğusunda IŞİD Mevkileri Bombalandı

Öte yandan ordu birlikleri Homs kırsalının doğusunda Rakka il sınırlarına yakın Unk el Hava ve Rhum köylerinde IŞİD mevkileri ve kümelenme yerlerine nitelikli operasyonlarda bulunduklarını belirtti. Operasyonlarda IŞİD’li çok sayıda teröristin kullandıkları araç ve silahlarla birlikte etkisizleştirildiği kaydedildi.

Bu arada Homs Kentinin 105 km doğusuna düşen Rhum Bölgesinde IŞİD çeteleri Türkiye rejiminin desteği ve Türkiyeli aracıların vasıtasıyla Suriye petrolünü çalıp satıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.