Suriye’de tarihi Palmira şehri kurtulmanın eşiğinde

  • 08 Mart 2016
  • 1.008 kez görüntülendi.
Suriye’de tarihi Palmira şehri kurtulmanın eşiğinde
Suriye’de teröristlerin işgalindeki tarihi Palmira kentinin özgürlüğüne kavuşturulması için Suriye ordusunun kentin etrafını ablukaya aldığı bildirildi.

Lübnan el’Ahbar gazetesine göre, Suriye ordusu ve halk güçleri tekfirci IŞİD teröristleriyle çatışmaların devamında, Palmira kentine giden iki bölgeyi tamamen kontrollerine alarak Palmira’nın kurtarılması için operasyon hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Bu doğrultuda Suriye ordusu ve halk güçlerinin bölgede önemli stratejik tepeleri ele geçirdiği bildiriliyor. Bu arada Suriyeli kürt güçler de, Rakka ve Haseke sınırlarında Mekmen köyünü ele geçirdiler.

Ayrı bir habere göre de, Lazkiye’nin El’Aysuye bölgesi, yıllardır yaşanan çatışmalar ardından milli uzlaşı ile tekrar güvenliğe döndü.

Öte yandan Suriyeli askeri bir kaynak SANA’ya açıklamasında hava güçlerinin Homs kırsalının doğusu ve güneydoğusunda Karyeteyn Kenti ve Cezl petrol sahası civarlarına ek olarak Mhasse, Savvana ve Beyyarat Tedmur yakınlarında IŞİD’e ait karargahlar ve araçları muhtevalarıyla imha ettiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.