Suriye’de teröristler ağır bir yenilgi daha aldılar

  • 05 Ağustos 2018
  • 1.694 kez görüntülendi.
Suriye’de teröristler ağır bir yenilgi daha aldılar

Suriye ordusu, dış güçlerin desteğindeki terör örgütü en’Nusra cephesinin Hama etrafındaki saldırısını geri püskürttü.

İRNA’nın Sana’ya dayanarak verdiği habere göre, sözkonusu saldırıda teröristlerin çoğu öldürüldü veya yaralandı. Örgütün liderinin ise öldürüldüğü bildirildi.

Suriye güçlerinin Hama kırsalının kuzeyinde belli başlı dış güçlere hizmet eden ve onların destek-talimatlarıyla hareket eden teröristlerin Zellakiyat bölgesine bulunmaya çalıştıkları bir saldırıyı başarıyla çökertti.

Askeri bir kaynak uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesi ve çatısı altındaki terör örgütlerin bugün Zellakiyat bölgesine saldırıda bulunmalarıyla ordu birliklerinin  saldırgan kiralık ve radikal teröristlere karşı koyduklarını belirtti.

Ordu birliklerimiz dün Hama kırsalında Ziyaret beldesi civarında askeri mevkilere saldırmaya çalışan teröristlere karşı koyup onları etkisiz hale getirmelerine eş zamanlı olarak Ziyaret ve Mşiyk beldelerinde karargah ve hareketlenmelerini yoğun top ateşine tutmuşlardı.

Suriye ordusu ve direniş güçleri geçen yıl nisan ayında Zellakiyat bölgesini en’nusra cephesi teröristlerinden kurtarmıştı.

Bu arada alınan haberlere göre, Suriye ordusunun es’Süveyda’nın kuzeydoğusunda  terör örgütü IŞİD’in mevzilerini yerle bir ettiği anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.