Suriye’de teröristler zehirli madde kullanıyor

  • 17 Haziran 2016
  • 816 kez görüntülendi.
Suriye’de teröristler zehirli madde kullanıyor

Suriyeli kaynaklar teröristlerin savaş meydanında bir kez daha Suriyeli güçlere karşı zehirli madde kullanmakla suçladı.

Suriye haberin bildirdiğine göre çarşamba günü Suriyeli güçler ve teröristler arasında Şam’ın doğusunda yaşanan çatışmalarda teröristler “zehirli madde” kullanarak bazı Suriyeli güçlerin yaralanmasına sebep oldular.

haber kaynağı zehirli maddenin türüne değinmezken bir askeri kaynak, teröristlerin sinir sistemini etkileyen zehirli maddelerle, Şam’ın doğusunda, Doğu Guta bölgesinde Suriyeli güçlere saldırdığını, bu yüzden bazı güçlerin söz konusu maddeden etkilendiğini belirtti.

Suriye devlet medyası da oksijen maskesi ile zor nefes alan askerlerin görüntülerini vererek, sağlık ekiplerinin onlara yardım etmeye çalıştığını duyurdu.

Suriye ordusu daha önce de teröristlerin zehirli ve kimyasal maddelerle Suriye güçlerine saldırdığını defalarca duyurmuştu.

Bu arada el-Alem TV kanalı da BM’nin Suriye Kızılay teşkilatı denetiminde gıda maddelerinden oluşan insani yardımları dün Hums’un batısında Hay el-O’ur bölgesinde halka dağıttığını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.