Suriye’de Teröristlerin Hain Saldırılarında Onlarca Sivil Şehid ve Yaralı Düştü…

  • 23 Şubat 2015
  • 766 kez görüntülendi.
Suriye’de Teröristlerin Hain Saldırılarında Onlarca Sivil Şehid ve Yaralı Düştü…

Tekfiri terör örgütlerinin bu sabah Şam’ın Duveyl’a ve Sanayi sivil yerleşim semtlerine fırlattığı 5 adet roket füzeli terör saldırıları sonucunda aralarında bir bayanın bulunduğu 8 vatandaş yaralandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden bir kaynak SANA muhabirine yaptığı açıklamada, bir roket füzesinin Duveyl’a tüneli yakınlarına düşmesi sonucunda aralarında bir bayanın bulunduğu 5 vatandaşın yaralanmasına yol açtığını, ikinci füzenin Semtteki İshak fırını yakınlarına düştüğünü bunun sonucunda da olay yerinde maddi zararlara yol açtığını söyledi.

Kaynak, Sanayi Semtine de 3 roket füzesinin düşmesi sonucunda 3 vatandaşın yaralandığına vatandaşların mülklerinde de maddi zararlara yol açtığına işaret etti.

Dün ise başkentin kuzeyinde yer alan Uş el Varvar Semtinde bir eve düzen füze sonucunda bir anne şehit düşerken çocuğu da yaralanmış, eski Şam’ın Bab Tuma Semti el Cura mahallesinde bir eve düşen başka bir füze evde maddi zararlara yol açmıştı.

Şam Kırsalı Ceramana Kasabasında ise emniyet kaynakları Yeni el Nahda Semtine düzenlenen roketli terör saldırısı sonucunda vatandaşların mülklerinde maddi hasarlara yol açtığını söyledi.

Teröristlerin Şam kırsalında Vafidin Bölgesini yine füzelerle hedef aldıklarını belirten emniyet kaynağı, gaddar saldırılarda geneli çocuk ve kadınlardan oluşan 3 vatandaşın şehit, 20’den fazla vatandaşın da yaralı düştüklerini aktardı.

Cezaevine Füze Saldırısı.. 4 Şehit, 26 Yaralı

Şam Çevre Kent Emniyet Müdürlüğünde bir kaynak teröristlerin cezaevi girişini bir füzeyle hedef aldıklarını aktarırken, hain saldırıda cezaevindeki yakınlarını ziyaret etmeye gelen 4 vatandaşın şehit, aralarında bir kadın ve bir çocuğun bulunduğu 26 vatandaşın da yaralı düştüklerini belirtti.

Bu arada merkez cezaevi Adra’da Duma bölgesine yakın olmasıyla Duma Kasabası ve civarındaki tarım arazilerde mevcut terör çeteleri sivil yerleşim alanlarını sürekli bir şekilde gaddar füze ve roketlerle hedef almaktalar.

Seyyide Zeyneb Yolunda 4 Şehit

Bu arada bombalı araç kullanan bir terrorist Şam kırsalı Seyyide Zeyneb Beldesi yolunda aracı havaya uçurdu.

Emniyet Müdürlüğünden bir kaynak; özel bir aracın Şam kırsalı Seyyide Zeyneb Beldesinin girişi yakınında bir barikatta teftiş için durdurulduğu sırada intihar yeleği giyen bir teröristin araçtan inip kendini havaya uçurduğunu söyledi.

Kaynak araçta bulunan bir başka iki intihar eylemcisi teröristin kısa bir sure sonar bombalı araçla birlikte kendilerini havaya uçurduklarını aktardı.

Emniyet kaynağı terör eyleminde 4 kişinin şehit, bir kısmı ağır 13 kişinin de yaralandığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.