Suriye’deki Durum Şam ve Müttefikleri Lehine Değişmektedir

  • 06 Eylül 2016
  • 788 kez görüntülendi.
Suriye’deki Durum Şam ve Müttefikleri Lehine Değişmektedir

Lübnan Hizbullahı genel sekreterinin yardımcısı Şeyh Naim Kasım yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı : Suriye’deki durum günden güne ,Suriye hükumeti ve müttefiklerinin lehine değişmektedir ve karşı taraf da her geçen gün daha çok darbe almakta ve birçok kayıp vermektedir.  Tekfircilerin  ne Suriye’de ve ne de herhangi bir bölgede geleceği olmayacak ve dünyada başıboş gruplara dönüşecek ve bir ülkeden diğerine gideceklerdir ve ellerine fırsat geçtiğinde ise hedefsiz patlamalar yapacaklardır. BAE ve İslam Devleti Geliştime düşüncesi artık sona ermiştir.  Lübnan krizinin çözülmesi için bir yol vardır. Ya üzerinden bir çok konuda anlaşma elde edilebilecek olan genel bir paket ya da ayrıntılı bir paket gündemdedir ve bu çözüm yollarından her biri diğer çözüm yolunu beraberinde getirecektir.

Genel paket mi yoksa ayrıntılı paket daha iyi konusunu konuşmak yerine ilk aşamada seçimlerin adilce ve Lübnan’ın faydası doğultusunda yapılması için seçim kanunları hakkında konuşmamız daha iyidir.

Şeyh Naim Kasım siyasi gruplara hitap ederek sözlerini şöyle sürdürdü : Zamanı özelliklere, verilenlere ve kabiliyetlere harcamak yerine, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve cumhurbaşkanı olacak kişi konusunda anlaşmak için kullanalım.

Cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmak bize diğer konularda anlaşmanın yolunu açacaktır.  Fesatı lanetlemek yerine, kanunsuz internet dosyasını halledelim ve bu dosyayı elinde bulunduran kişileri öyle ki, bunların isimleri ve yaşadıkları yerler bilinmektedir, yargılayalım.  Parlamentonun faaliyetleri, seçim kanunu ve cumhurbaşkanı konularında anlaşmaya varmadığımız sürece genel konuları konuşmak faydasızdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.