Suriye’deki teröristler El-Fua Ve Keferyiya’ya saldırılarını arttırdı

  • 28 Ekim 2016
  • 928 kez görüntülendi.
Suriye’deki teröristler El-Fua Ve Keferyiya’ya saldırılarını arttırdı

Tekfirci terörist gruplar kuşatma altında bulunan Kefriya ve El-Fua kasabalarındaki saldırılarını arttırdı.

El-Fua ve Kefriya kasabaları yaklaşık bir buçuk yıldır tekfirci teröristlerin kuşatması altındadır. Bu kasabalar İdlib’in kuzey kırsalında bulunmakta ve İdlib tekfirciler tarafından işgal edildiği günden itibaren tam anlamıyla kuşatma altındadır. Bu şehrin halkı en asgari imkanlarla bölgelerini savunmaktadır ve işgalcilerin bu kasabalara düzenledikleri aralıksız saldırılar şimdiye kadar sonuç vermemiştir.

Tekfirci gruplar son saatlerde iki kasabayı birbirinden ayırmak için Kefriya ve El-Fua kasabalarındaki kara yollarına onlarca havan topunu fırlattı.

Bu kasabadaki yerel kaynaklar Tesnim Haber’e Kefriya’ya düzenlenen son saldırılarda, şehir sakinlerinden Kazım Muhammed Cevat isimli bir kişinin şehit olduğunu, aynı zamanda El-Fua halkından birçok kişinin de bu bölgeye düzenlenen saldırılarda yaralandığını açıkladı.

Bu kaynak aynı zamanda Maar Tamsarin bölgesinde konuşlanan teröristlerin Kefriya ve El-Fua arasındaki karayolunu keserek, kuşatma altındaki iki kasabadaki tarım arazilerini işgal etmeye çalıştığını belirtti.

Ceyş’ul Fetih, Cunud’ul Aksa ve Ehrar-ı Şam tekfirci terörist grupları bir buçuk yıldır Kefriya ve El-Fua kasabalarını kuşattı ve bu bölgelere ilaç ve gıda gibi insani yardımların gitmesine engel oldu. Bu nedenle bölgedeki insanlar tıbbi ve gıda eksikliği yardımıyla karşı karşıyadır ve çok kötü bir durumdadır ama bu kadar sıkıntı ve krizlere rağmen, tekfircilerin saldırıları ve tehditleri karşısında direniş göstermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.