Suriye’den ABD’nin İddialarına Yalanlama

  • 04 Şubat 2018
  • 989 kez görüntülendi.
Suriye’den ABD’nin İddialarına Yalanlama

Suriyeli yetkili SANA’ya yaptığı açıklamalarında; Washington idaresinin bu suçlamalarda bulunurken bizzat kendisinin bu konuda herhangi bir kanıtı olmadığını ifade ettiğine dikkat çekti. Washington idaresinin bu suçlamalarında ayrıca bazen sarin gazı, bazen de klor gazı kullanıldığı çelişkisinde olduğuna vurgu yapan yetkili; tüm bunların ABD idaresinin Suriye’de ‘partnerleri’ olarak adlandırıp desteklediği tarafların asılsız yalan ve uydurmalardan ibaret rivayetlere dayandığını net bir şekilde ortaya koyduğunun altını çizdi.

Suriyeli yetkili, Suriye ve halkına karşı yedi yıldır terörü destekleyen belli başlı devletlerin destekledikleri medya araçlarının da katıldıkları bu asılsız suçlamaların ABD ve müttefiklerinin Suriye ve halkına karşı saldırı için yeni planlarını hayata geçirme amaçlı bahanelerden ibaret olduğunu vurguladı.

Suriye ve ordusunun, IŞİD ve Nusra Cephesine karşı sağladığı zaferlere dikkat çeken yetkili kaynak; ABD ve müttefiklerinin destekledikleri bu terör örgütlerin ağır yenilgilere uğramalarını hazmedemeyip Suriye ve halkına karşı düşmanca planlarını hayata geçirmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Yetkili kaynak ABD’nin Suriye ve halkını hedef alan planlarında daha önce başarısız düştüğü gibi şimdi de bu planlarında başarısız olacağını, Suriye’nin vatanın her karış topraklarında teröre karşı savaşını azim ve kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.