Suriye’den ABD’ye kınama

  • 21 Ocak 2021
  • 4.716 kez görüntülendi.
Suriye’den ABD’ye kınama

Suriye Dışişleri Bakanlığı, işgalci Amerikan güçlerinin El Cezire bölgesinde yürüttüğü saldırgan uygulamaları şiddetle kınadı.

Suriye Arap Haber Ajansı’na (SANA) göre, Dışişleri Bakanlığı, ülkenin kuzeydoğusundaki El Cezire bölgesinde işgalci Amerikan güçlerinin gerçekleştirdiği askeri saldırganlığa ilişkin olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Başkanı’na gönderdiği mektup’ta, “Suriye Arap Cumhuriyeti, işgalci Amerikan güçlerinin el Cezire bölgesindeki işgal ettiği alanlarda yürüttüğü neredeyse günlük saldırgan uygulamaları şiddetle kınadığını ifade ediyor.” ifadesine yer verildi.
Mektupta, bu eylemin ülkenin egemenlik, birlik ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı ve uluslararası hukuka aykırı olduğu kaydedildi.

Bakanlık, geçtiğimiz yıllarda, işgalci Amerikan güçlerinin neredeyse günlük saldırgan hareketlerinin, askeri takviyelerin getirilmesinin yanı sıra, Suriye’nin el Cezire bölgesinden Suriye zenginliği, tarım ürünleri ve petrol çalınmasından izlendiğini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.