Suriye’den BM’lere Türkiye tepkisi

  • 30 Ağustos 2016
  • 908 kez görüntülendi.
Suriye’den BM’lere Türkiye tepkisi

Suriye Dışişleri Bakanlığı Türkiye rejimi ve ona tabi güçlerin Suriye’ye yönelik saldırıları, uluslar arası kanunları ihlalleri ve işledikleri katliamlar konusunda dün Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve BM Güvenlik Konseyine eş iki resmi mektup gönderdi.

Presstv’nin SANA haber ajansına dayanarak bildirdiğine göre, Suriye dışişleri bakanlığı resmi mektubunda Türkiye rejimine bağlı güçlerin Suriye topraklarında bulunduğu katliam ve ihlallerin kelimenin tam anlamıyla insanlığa karşı bir cinayet olduğunu belirtti.

Suriye’nin, Ankara’da iktidarda bulunan yönetimin Suriye halkına karşı işlemeye devam ettiği katliam ve saldırıları kesin ifadelerle kınadığını vurgulayan bakanlık; bu saldırılarda savunmasız sivil insanların kurban gittiklerine dikkat çekti.

Bakanlık ABD, Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar’ın Suriye’de silahlı terör örgütlere ilaveten Türkiye rejimine muhtelif tür destek ve korumayı sürdürdüklerine vurgu yaparken, bunun sadece Suriye’de değil tüm dünyada teröre açık ve aleni bir destek olduğunun altını çizdi.

Suriye’nin bu tepkisi, dün El’Cezire kanalının, Türkiye’nin desteğindeki sözde Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Cerablus’ta 18 köyü DAİŞ’ten aldıklarını ve bu güçlerin  Menbiç şehrine ilerlediklerini bildirmelerinin ardından geldi.

Menbiç şehri kürt güçlerin kontrolünde bulunuyor ve Amerika’nın liderliğindeki  sözde IŞİD karşıtı güçler daha önce  bu şehirden IŞİD’i çıkartmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.