Suriye’den BM’ye iki ayrı itiraz mektubu

  • 28 Mayıs 2017
  • 944 kez görüntülendi.
Suriye’den BM’ye iki ayrı itiraz mektubu

Suriye dışişleri bakanlığı BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi dönem başkanına gönderdiği iki ayrı mektupta, Amerika’nın liderliğindeki koalisyon güçlerinin Suriye’deki saldırılarını kınadı.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı; ABD komutasında gayrı meşru olarak teşkil edilen uluslar arası koalisyon güçlerinin Deyrezzor İline tabi Meyadin Kentinde çarşıyı ve bir yerleşim binasını bombalamaları konusunda Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına eş iki resmi mektup gönderdi.

Bakanlık BM ve BMGK’nin resmi arşivlerinde belge niteliği taşıyan ve Suriye’nin konuya ilişkin hakkını saklı tutan resmi mektuplarında; IŞİD’e karşı savaş iddiası altında uluslar arası kanun ve kararlara aykırı olarak faaliyet gösteren uluslar arası koalisyon güçlerinin bu saldırısında geneli çocuk ve kadınlardan oluşan 35 sivil vatandaşın şehit, onlarca vatandaşın da yaralı düştüklerine dikkat çekti. Saldırının Suriye’nin egemenliği ve sivil vatandaşlarına karşı açık bir saldırı teşkil ettiğine dikkat çeken bakanlık; koalisyon güçlerinin bulundukları eylemlerin tüm radikal terör örgütlerin fırsat kullandıkları terör, kaos ve yıkımı tırmandırmaktan başka hiçbir işe yaramadığına vurgu yaptı.

Suriye dışişleri bakanlığı Suriye’nin, ABD komutasındaki bu koalisyon güçlerinin operasyonlarına son vermesi ve özellikle 2015/2253 sayılı karar olmak üzere BMGK’nin terörle mücadeleye ilişkin tüm kararlarının tarafsız ve ciddi bir şekilde uygulanmasını talep ettiğinin altını çizdi.

Bilindiği gibi Amerika’nın Irak ve Suriye’de düzenlediği daha önceki saldırılarda da bu zamana kadar yüzlerce sivil ölmüş ve binlercesi de yaralanmıştı. Bu saldırılar başta sözkonusu ülkelerin hükümetleri ve halkları olmak üzere uluslararası insan hakları kuruluşlarının da itirazlarına neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.