Suriye’den BM’ye mektup: ABD LiderliÄŸindeki Koalisyon Feshedilsin

  • 07 AÄŸustos 2017
  • 1.281 kez görüntülendi.
Suriye’den BM’ye mektup: ABD LiderliÄŸindeki Koalisyon Feshedilsin

Suriye dışişleri bakanlığı BM teşkilatı Genel Sekreterine gönderdiği mektupta, ABD liderliğindeki sözde IŞİD ile mücadele koalisyonunun derhal dağıtılmasını ve bu ülke sorunlarına ciddi çözüm yollarının hazırlanmasını istedi.

Ä°RNA’nın dün verdiÄŸi habere göre Suriye DışiÅŸleri Bakanlığı, BM Genel kurul ve BM Güvenlik konseyi baÅŸkanına gönderdiÄŸi mektupta, Suriye’nin bir kez daha ABD liderliÄŸindeki koalisyon güçlerinin cinayetlerine maruz kaldığını ve bu cinayetlerin kesinlikle olumlu gösterilemeyeceÄŸini bildirdi.

Suriye dışişleri bakanlığı mektubunda şöyle deniliyor: Rakka şehrinde yerleşim bölgeleri ve halkın yaşadığı evlerin bombalanması, hastanelerin tahrip edilmesi ve beyaz fosforun kullanılması alenen uluslararası kanunların ihlali olup koalisyon güçlerinin cinayetlerini gösteren yeni bir tablodur.

Suriye dışişleri bakanlığı BM ve Güvenlik konseyinden, uluslararası güvenlik ve istikrarın korunması ve ülkelerin özellikle terörizmle mücadelede BM kararnamelerine bağlı kalmalarını sağlamadaki sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.