Suriye’den Siyonist İsrail’e Sert Tepki

  • 09 Nisan 2018
  • 943 kez görüntülendi.
Suriye’den Siyonist İsrail’e Sert Tepki

Suriye; işgalci İsrail’in Suriye toprakları ve halkına karşı saldırılarının yanı sıra radikal terör örgütlere muhtelif tür direk ve dolaylı desteklerinin tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı bugün İsrail’in Homs kırsalında yer alan T-4 Havaalanına bulunduğu askeri saldırı konusunda Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği eş iki resmi mektubunda bu saldırının radikal terör örgütlere sınırsız desteği kapsamında geldiğini vurguladı.

İsrailli F-15 tipi savaş uçaklarının bugün erken saatlerde Lübnan hava sahası üzerinden T-4 Havaalanına füzelerle saldırdığına dikkat çeken bakanlık; hava savunma güçlerimizin düşman füzelerin birçoğunu düşürmeyi başardığını kaydetti. Bakanlık havaalanına düşen füzeler sonucunda Suriyeli birçok vatandaşın şehit yaralı düştüklerini ifade etti.

Bakanlık İsrail’in bu saldırılarıyla hem terörle mücadele hem de Suriye ile çatışmaların durdurulmasına ilişkin ilgili uluslar arası kararlar ve kanunlara açık bir ihlal teşkil ettiğinin altını çizdi.

İsrail’in bu saldırılarının Suriye ordusunun özellikle Şam ve kırsalında olmak üzere Suriye genelinde radikal teröre karşı zaferleri ve başarıları gölgesinde radikal teröre direk destek niteliği taşıdığının altını çizen bakanlık, İsrail’in desteklediği ve komuta ettiği teröristlerin Suriye’de masum sivil vatandaşlara karşı bulundukları dehşet verici vahşetlerine vurgu yaptı.

İsrail’in Suriye ve halkına bu saldırılarını ABD’nin temin ettiği destek, örtü ve dokunulmazlığı sayesinde gerçekleştirdiğini vurgulayan bakanlık; İsrail ve ABD’nin Suriye’ye karşı ihlalleri ve saldırılarına sınır koymada BM ve BMGK’yi etkin ve ciddi bir şekilde görevlerini üstlenmelerine davet etti.

Bakanlık Suriye’nin, bu saldırıları ve teröre sınırsız desteğinin tehlikeli akıbetinden İsrail’i sorumlu tuttuğunun altını çizerken, sonuçlarına da katlanması gerektiğini kaydetti.

Suriye’nin teröre karşı savaşını azim ve kararlılıkla sürdüreceğinin bir kez daha altını çizen bakanlık; İsrail’in direk ve dolaylı desteği ile edatları olan radikal teröristleri yok olmaktan kurtaramayacağını belirtti.

Bakanlık Suriye’nin uluslar arası meşru hakları ve BM misakı kapsamında haklarını, egemenliğini, halkını ve topraklarını meşru tüm yollarla savunma hakkının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.