Suriyeli Aşiret Liderleri, Ürdün Kralının Açıklamalarına Tepki Gösterdi

  • 20 Haziran 2015
  • 893 kez görüntülendi.
Suriyeli Aşiret Liderleri, Ürdün Kralının Açıklamalarına Tepki Gösterdi

Suriye aşiretleri ve kabileleri şeyhleri onları ulusal cevherleri ve Araplılıklarından soyutlaştıracak herhangi bir davet yada öneriyi mutlak ve kesin bir şekilde reddettiklerini vurguladı.

Ürdün kralı II. Abdullah’ın Suriyeli aşiretlerin silahlandırılmasına ilişkin açıklamalarına cevap olarak Suriyeli aşiretler ve kabile şeyhleri Tay Kabilesinin reisi Şeyh Muhammed el Faris basına aşiret ve kabile deklarasyonunu duyurdu.

Deklarasyonda Suriye aşiretleri ve kabilelerinin ülkelerine, devletlerine, ordularına ve vatanlarına sımsıkı tutunduklarını ve tutunmaya devam edeceklerinin altı çizilirken, Suriye’nin toprak ve halk bütünlüğünün kesinlikle kırmızı çizgi olduğu vurgulandı. Suriye ordusunun ulusal birlik beraberliğin yegane garantörü olduğunun vurgulandığı deklarasyonda, aşiret ve kabilelerin de bu ordunun destekçisi olarak kalacağı kaydedildi.

Ürdün kralının yaptığı açıklamaların kendileri açısından beklenmedik açıklamalar olduğuna işaret eden Suriyeli aşiret ve kabileler; Ürdün kralının bu açıklamalarının mantıktan uzak olduğuna dikkat çekti. Aşiret ve kabile şeyhleri Ürdün Kralının Suriye’de insanlık dramına yol açan terörün temel destekçilerinden biri olduğuna, Suriye’de terör ve dehşet eylemlerinde bulunan örgütlerin Ürdün’de eğitilip başken Amman’daki operasyon odasından yönetildiklerinin herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu vurguladılar. Aşiret ve kabile şeyhleri Ürdün Kralının böyle bu gibi açıklamasından önce teröre desteğini kesmesi gerektiğini, öyle ki Suriye aşiretleri ve kabilelerinin ulusal kimliklerine ne derecede sımsıkı tutunduklarını anlamak için tarihe dönmesi gerektiğini ifade etti.

Suriye ve halkını hedef alan savaşın tüm bölge devletleri ve halklarını hedef aldığı gerçeğinin Ürdün kralı tarafından idrak edilmesi gerektiğini ifade eden aşiret ve kabile şeyhleri; dolayısıyla Ürdün’ün bu planların bir parçası olmaktan çıkması gerektiğini, Suriye ve halkına gerçekten destek olması gerektiğini vurguladı.
Deklarasyonun sonunda Suriyeli aşiret ve kabile şeyhleri Suriye’nin milli davalara desteğinden dolayı Ürdün kralının bir vefa boru kapsamında Suriye’yi desteklemesine çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.