Suriye’li aşiret ve kabileler, Türkiye ve Amerikan güçlerinin varlığına karşı çıktılar

  • 26 Haziran 2018
  • 3.077 kez görüntülendi.
Suriye’li aşiret ve kabileler, Türkiye ve Amerikan güçlerinin varlığına karşı çıktılar

Suriyeli aşiret ve kabileler, Amerika ve Türkiye’nin bir ay içinde kendi askerlerini Münbiç’ten geri çekmemesi durumunda, onlara yönelik ağır saldırılara başlayacakları tehdidinde bulundular.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine-Galloway, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ve Amerikan savunma yetkililerinin “Münbiç yol haritasının uygulanmasını” görüşmek üzere 22-23 Haziran tarihlerinde Ankara’da bir araya geldiğini söyledi.

Söz konusu toplantılarda yetkililerin Münbiç yol haritasının ikinci aşamasına odaklandıklarını vurgulayaran Rankine-Galloway, “Geçtiğimiz hafta sonu yapılan toplantılar 4 Haziran’da üzerinde mutabık kalınan Münbiç yol haritasının uygulanması için Türkiye ile ABD savunma yetkilileri arasında devam eden diyaloğun ve Münbiç yakınlarında güvenlik ve istikrarı sağlamaya yönelik vaadimizin bir parçasıydı. Ek olarak yapacağımız yeni bir duyuru yok.” demişti.

Bu açıklama ardından Halep şehrinde ortak bir oturum düzenleyen Suriyeli aşiret ve kabile başkanları, Amerika, Türkiye ve Fransız askerlerin Münbiç’teki varlığını eleştirerek, evlatlarının Suriye’de tüm işgalcilere karşı savaşmaya hazır olduklarını bildirdiler.

Türkiye, Kuzey Suriye’nin kontrolünün Kurt grupların eline geçmesini kabul etmeyerek Münbiç’e yönelik de Afrin benzeri operasyonlar yapabilecekleri tehdidinde bulunmuştur.

Şu anda Amerikan işgal güçleri Münbiç’te bulunmakta ve bu bölgenin kontrolünü Türkiye ile birlikte sağlama konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.