Suriye’li Kaynaklar: Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine saldırılarında öldürülen sivil sayısı 222

  • 11 Mart 2018
  • 1.197 kez görüntülendi.
Suriye’li Kaynaklar: Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine saldırılarında öldürülen sivil sayısı 222

Suriyeli kaynaklar,Türkiye’nin Afrin kentine başlattığı askeri saldırılardan bu zamana kadar ölen sivillerin sayısının 222’ye yükseldiğini bildirdiler.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya göre, Türkiye rejimi ve ona bağlı terör örgütlerinin Halep kırsalının kuzeyi Afrin bölgesine saldırıları ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Suriye’de Nusra Cephesi, IŞİD ve Kaide Örgütü tabanlı terör örgütlere karşı askeri operasyonlar haricinde Suriye’nin tamamında çatışmaların durdurulmasını öngören 2401 sayılı kararına ihlalleri devam ediyor.

SANA muhabiri Türkiye’de rejim güçleri ve ona bağlı teröristlerin Afrin bölgesinde farklı belde ve köylere karşı saldırılarını tırmandırdıklarını aktardı. Bu saldırılar sonucunda bir sivil vatandaşın şehit, bir vatandaşın da yaralı düştüklerini ifade eden muhabir; sivil evlerde ve hizmet kurumlarında büyük yıkım ve maddi hasarların meydanda geldiğine dikkat çekti.

SANA haber ajansı,  50 gündür Afrin bölgesine devam eden saldırılar sonucunda büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan ibaret 222 sivil vatandaş şehit düşerken, yine geneli çocuk ve kadınlardan ibaret 700’den fazla sivilin  yaralandığını bildirdi. Aynı zamanda sivillere ait çok sayıda ceset yoğun bombardıman neticesinde kurtarılamayıp enkaz altında kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.