Suriyeli sığınmacıların meselesine insafsız yaklaşım

  • 24 Temmuz 2016
  • 731 kez görüntülendi.
Suriyeli sığınmacıların meselesine insafsız yaklaşım

Lübnan, yüz binlerce Filistinli ve Suriye sığınmacının bu ülkedeki varlığı yüzünden bir çok sorunla karşı karşıya bulunduğu halde, İnsan Hakları Gözetleme Örgütü, Beyrut yönetiminden  Suriyeli mülteci çocuklar için daha fazla imkan tahsis etmesini istedi.

BM İnsan Hakları Gözetleme Örgütü yayımladığı raporda, Lübnan’da Suriyeli sığınmacı sayısını 1.1 milyon olarak açıkladı. Açıklamada, ancak Beyrut yönetiminin şimdiye kadar 250 bin Suriyeli çocuk sığınmacının eğitimi için uygun imkanlar hazırlamadığı belirtildi.

İnsan haklarını savunan bu örgüt Lübnan yönetiminin siyasi ve güvenlik sıkıntılarını ve yaklaşık iki milyon Filistinli ve Suriyeli sığınmacıyı ağırlama imkanlarından yoksun olmasını gözardı ederek, Beyrut yönetiminden  Suriyeli sığınmacılara daha fazla özen ve ilgi göstermesini istiyor.

İnsan hakları gözetleme örgütünün Lübnan yönetiminden yüz binlerce Suriyeli çocuk sığınmacıya daha fazla destek verme talebi, Avrupa Birliği’nin onca geniş imkanlarına karşın Suriyeli bir kaç bin sığınmacıyı kabul etmekten aciz olduğunu itiraf ettiği halde gündeme geliyor. Türkiye ise Lübnan’ın tam tersine Suriyeli sığınmacıları kabul ettiği bahanesi ile, şimdiye kadar milyarlarca dolar uluslararası camiadan mali yardım aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.