Suriyeli Yetkili: ABD’nin Suriye’deki Askeri Varlığının Artık Bir Anlamı Yok

  • 01 Temmuz 2018
  • 1.902 kez görüntülendi.
Suriyeli Yetkili: ABD’nin Suriye’deki Askeri Varlığının Artık Bir Anlamı Yok

Suriye Milli Meclisi Sekreteri, ABD’nin bir an evvel askerlerini Suriye topraklarından geri çekmesi gerektiğini çünkü bu varlığın artık bir anlamı ve kendisi için bir faydası olmadığını kaydetti.

Novosti Haber Ajansı’na mülakat veren Suriye Milli Meclisi Sekreteri Halid el Abud; ABD’nin bir an evvel kendi askerlerini Suriye topraklarından geri çekmesi gerektiğini, çünkü bu varlığın artık bir anlamı kalmadığını ve onların bu girişimden bir fayda elde etmediklerini vurguladı.

Abud, Amerikan askerlerinin varlığının Suriye’nin bölünme olasılığına bağlı olduğunu daha önce de söylediğini hatırlatarak, bu tehlikenin artık geride bırakıldığını bu nedenle ABD’nin askerlerini Suriye’de konuşlandırması için artık bir sebebin kalmadığını kaydetti.

Rusya ve ABD liderlerinin yapacağı görüşme ve iki taraf arasında Suriye konusunda anlaşma yapılabileceğine dair soru üzerine de Suriyeli yetkili; “Bu toplantıda muhakkak Suriye’deki durum da ele alınacak, ancak gerçek şu ki, Rusya Devlet Başkanı Suriye’de büyük kazanımlar elde etmiş ve müttefikler kazanmıştır, ancak Trump’ın bir şeyi yoktur.” açıklamasında bulundu.

CNN, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Helsenki’de yapılacak görüşmede Suriye üzerinde anlaşma yapacaklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.