Suriyeli yetkili: Arabistan Arap ve müslümanların çehresini karalamaya çalışıyor

  • 15 Kasım 2017
  • 957 kez görüntülendi.
Suriyeli yetkili: Arabistan Arap ve müslümanların çehresini karalamaya çalışıyor

Suriye’nin BM temsilcisi Beşar Caferi, dün gece yaptığı açıklamada, Suudi rejiminin terörizme destek vererek Arap ve müslümanların çehresini karalamayı hedeflediğini söyledi.

Beşar el’Caferi, Al Suud çocuklarının kirli taktiklerle ve siyasetlerle kendi konumlarının peşinde olduklarını belirterek, diktatör hükümetlerin uluslararası arenada konuşma haklarının olmadığını söyledi.

Beşar Caferi, Arabistan’ın liderliğinde kurulan koalisyonun gerçekte  terörizmi desteklemek ve insanların kanını akıtmak gibi bir misyona sahip olduğunu söyledi.

Suriyeli  yetkili, Türkiye’nin terörizme desteğine de işaretle, Türkiye’nin teröristlere desteğinin ve onlara sınırlarını açmasının bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

(Bu arada Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak; ABD Savunma Bakanı James Matiss’in açıklamalarına cevaben; Suriye hükümetinin onay ve izni olmaksızın Suriye topraklarında ABD güçleri ya da yabancı herhangi bir gücün varlığını Suriye’nin egemenliğine açık bir saldırı olduğu konusunda Suriye’nin tutumunu bir kez daha vurguladı.

Yetkili kaynak dün yaptığı açıklamada; ABD ya da başka herhangi bir yabancı askeri gücün Suriye topraklarının herhangi bir yerinde Suriye hükümetinin izni olmaksızın bulunmalarının BM misakı ve ilkelerine açık bir ihlal teşkil ettiğine yeniden vurgu yaptı.

ABD güçlerinin Suriye topraklarındaki gayrı meşru varlığını krizin çözüm sürecine bağlama çabalarının bu düşmancı saldırıyı aklama girişiminden başka bir şey olmadığının altını çizen yetkili kaynak; bu gibi bağlantı ya da bahanelerin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

Ne ABD ne de başka hiçbir tarafında askeri baskılarla herhangi bir çözüm dayatamayacağına dikkat çeken yetkili kaynak; böyle bir durumun çözüm sağlamak yerine krizin süresini daha da uzatacağını ve çözümü de daha karmaşık kılacağını ifade etti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.