Suriye’nin BM Temsilcisi Beşar Caferi: İşgal edilen bütün topraklar geri alınacak

  • 22 Ocak 2020
  • 1.723 kez görüntülendi.
Suriye’nin BM Temsilcisi Beşar Caferi: İşgal edilen bütün topraklar geri alınacak

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Uluslararası Örgütün, Güvenlik Konseyinde üye daimi ülkelerin baskısıyla Arap topraklarına yönelik İsrail işgalini bitirmeye yönelik özel kararlarını uygulamaya koymaktan aciz kaldığını belirtti.

Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı konuşmasında Caferi, Birleşmiş Milletlerin Filistin davasına adil ve kapsamlı bir çözüm bulmaktan aciz kalmasının bazılarının yasal yükümlülüklerinden sıyrılma girişiminde bulunmaya, gerçekleri altüst etmeye ve İsrail işgalini güçlendirmeye teşvik ettiğini söyledi.

Caferi, Washington’un işgal edilen Kudüs ve Suriyeli Golan konusundaki ilanının Suriye Arap Cumhuriyeti ve İşgal edilen Filistin’in bir bölümü olan toprakları kendi malıymış gibi kullanmasının siyasi ve yasal ehliyete sahip olmayan bir taraftan çıkan tek taraflı bir hareket olduğunu açıkladı.

Caferi, Suriye’nin Güvenlik Konseyinden işgalci İsrail’in işgal ettiği Suriyeli Golan’daki uygulamalarını durdurmak tarihi eserlerini ve Suriye petrolü dahil doğal kaynaklarını gasp ve çalmasını durdurma isteklerini yinelediğini vurguladı.

Caferi ayrıca, Suriye’nin işgal edilen Golan’ın ayrılmaz paçası olduğunu, uluslararası kanunun kefil olduğu bütün yollarla 4 Haziran 1967 sınırına kadar geri almasının öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Caferi, İdlib’in de geri alınacağını belirterek  Doğu Guta bölgesine yapılan operasyonların teröristlerin sultasındaki yerlerin geri alınması kapsamında olduğunu söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.