Suriye’nin Deyrezzor eyaletinde halk IŞİD teröristlerine karşı kıyam etti

  • 18 Ocak 2017
  • 1.172 kez görüntülendi.
Suriye’nin Deyrezzor eyaletinde halk IŞİD teröristlerine karşı kıyam etti

Suriye’nin Deyrezzor eyaletinde El’Meyadin ve El’Aşare şehirlerinde halk, kendiliğinden terör örgütü IŞİD aleyhinde kıyam ederek teröristlerin üslerine saldırdılar.

Sözkonusu iki şehirde çıkan çatışmalarda teröristlere ağır kayıp ve hasar verdirildi. Bu arada sözkonusu üslerde yangın çıktığı ve teröristlere ait çok sayıda aracın da yandığı bildirildi.

Öte yandan Deyruzzur eyalet valisi Muhammed İbrahim Semere de, Suriye halkının terörist IŞİD ve hamilerine karşı zaferden başka yollarının olmadığını söyledi.

Diğer yandan en’Nusra terör örgütü elebaşlarından Ebu İbrahim el’Tunusi’nin İdlib’e düzenlenen hava saldırısında öldüğü bildiriliyor.

(Sana haber ajansına göre, askeri bir kaynak hava güçlerinin Deyrezzor’da askeri ve sivil bölgelere saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD’li teröristlere karşı operasyonlarında Serda Bölgesinin yanı sıra 137. Alay, askeri havalimanı civarları, Mekabir Bölgesi ve Deyrezzor Kentinin güney girişinde radikal çetelerin mevki ve hareketlenmelerine odaklandıklarını ifade etti.

Diğer yandan askeri kaynak hava güçlerinin Hama kırsalının doğusu Kasr Bin Verdan Nahiyesi ve Braygiyt Beldesinde IŞİD’li teröristlerin karargahları, siper ve hareketlenmelerine yoğun operasyonlar düzenlediklerini söyledi. Kaynak operasyonlarda IŞİD’in iki komuta karargahının tamamen imha edildiğini, çok sayıda teröristin de ağır silahları ve ekipmanlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini sözlerine ekledi.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.