Suriye’nin GeleceÄŸi Suriye Halkına Bırakılmalı

  • 18 Mart 2019
  • 1.370 kez görüntülendi.
Suriye’nin GeleceÄŸi Suriye Halkına Bırakılmalı

Suriye dışiÅŸleri bakanı Velid El’Muallim, BM’nin Suriye özel temsilcisi ile görüşmesinde, Suriye’nin gelecek siyasi sürecinin Åžam’ın hakimiyetinde olması gerektiÄŸini ve Suriye’nin geleceÄŸinin Suriye halkının görüşüne bırakılması gerektiÄŸini söyledi.

Muallim, Geir Pedersen ile görüşmesinde, Åžam yönetiminin, BM ile iÅŸbirliÄŸini ancak Suriye’nin yararına olması halinde devam edeceÄŸini bildirdi.

Suriye dışiÅŸleri bakanı anayasanın hazırlanması konusuna da temasla, bu anayasanın kesinlikle Suriye’nin içiÅŸlerine dış güçlerin müdahalesine izin vermeyecek ÅŸekilde olması gerektiÄŸini söyledi.

Pedersen de, BM ve Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de huzurun saÄŸlanması için siyasi çözüm çabaları konusunda hiç bir çabadan kaçınmayacağını söyledi.

Bu arada Suriye Dışişleri Bakanlığı ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye konusunda yayınladıkları beyanın; yalan, dolan, sahtekarlık, nifak ve gerçekleri çarpıtmada tarihi bir belge teşkil ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığında yetkili bir kaynak dün SANA’ya yaptığı açıklamada; Suriye ve tüm bölge ülkelerinde zalimce ve düşmanca dökülen her damla kanın temel sorumlularının ABD, İngiltere ve Fransa olduklarının altını çizdi.

Suriye ve tüm bölge ülkelerinin asılsız yalanlar ve iddialarla tanık oldukları şiddet olaylarının ABD komutasında bölge ülkeleri ve halklarını hedef alan düşmanca planlar ve komploların bir ürünü olduğunun net bir şekilde ortaya çıktığına dikkat çeken yetkili kaynak; bu gerçeğin artık herkes tarafından bilindiğinin altını çizdi.

Yetkili kaynak Suriye’nin yönetim, halk ve ordu olarak terörü kökten kazımakla birlikte destekçilerinin planlarını çökertme konusunda her zamandan daha çok kararlı, azimli ve güçlü olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.