Suriye’nin Homs eyaletinde teröristlere ait silahlar ele geçirildi

  • 06 Temmuz 2020
  • 3.490 kez görüntülendi.
Suriye’nin Homs eyaletinde teröristlere ait silahlar ele geçirildi

Suriye’nin Homs eyaleti yetkilileri, dün teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini bildirdiler.

Fars haber ajansına göre, Homs eyaleti yetkilileri yaptıkları açıklamada, sözkonusu silah ve mühimmatın teröristlere ulaştırılması hedefi ile kaçak yollarla ülkeye sokulduğunu bildirdiler.

Homs SANA muhabiri, yetkili birimlerin terörist gruplara silah ve cephane kaçırma şebekesinin hareketlerini daimi ve dakik bir şekilde izlemesi yoluyla ve geçen birkaç gün içerisinde 3. kez olmak üzere, İdlib kuzey kırsalında yayılan terörist gruplara kaçırılmak üzere hazırlanmış büyük miktarda  silah ve cephaneye el koyduklarını belirterek şebeke üyelerinin de ele geçirildiğini ifade etti.

Muhabir, ele geçirilen silahlar içerisinde büyük miktarda orta ve hafif mühimmat, el bombaları, otomatik silahlar, anti zırh füzeler, orta dereceli otomatik silahlar, “PKS” otomatik silahlarına ek olarak bazuka mermilerinin bulunduğuna işaret etti.

Bilindiği gibi Suriye ordusu, İran’ın askeri danışmanlığı yardımıyla ve de Rusya’nın desteğiyle Suriye’de başta IŞİD olmak üzere terör örgütlerini ortadan kaldırmayı başardı.

Halihazırda kalıntı sayılan teröristlere karşı da operasyonlar sürüyor. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.