Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD karşıtı gösteri

  • 14 Temmuz 2020
  • 3.801 kez görüntülendi.
Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD karşıtı gösteri

Suriye’nin kuzeydoğusunda halk, Amerika’nın bu ülkedeki işgalini ve Suriye halkı aleyhindeki yaptırımlarını kınayan protesto gösterisi düzenledi.

Kamışlı’da düzenlenen gösteride Amerika’nın son zamanlarda yürürlüğe geçirdiği Sezar adıyla başlattığı yaptırım kanunu kınanırken, Amerika ve Türkiye’nin Suriye toprakları üzerindeki işgalleri de atılan slogan ve taşınan dövizlerle kınandı.

Göstericiler ellerindeki dövizlerle  Amerika’nın Suriye’nin petrolünü ve kaynaklarını çaldığını bildirirlerken, Suriye halkı olarak Amerika ve diğer dış güçlerin Suriye toprakları aleyhindeki girişimlerine karşı sessiz kalmayacaklarını bildirdiler.

Suriye’deki bütün yabancı güçlerin Suriye’den çekilmesini isteyen göstericiler,  ABD ve Türkiye olmak üzere Suriye’de Şam yönetiminin izni olmadan asker bulunduran güçlerin bu durumunun Suriye’de istikrarsızlık ve güvensizliğe neden olduğunu  bildirdiler.

Bu arada alınan bir başka habere göre, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de devriye gezen ABD askerleriyle Suriye ordusu karşı karşıya geldi. ABD konvoyunun, Suriye askerlerinin baskısı sonrası çekildiği belirtiliyor.

Suriye ordusundan bir kaynak, Tel Tamir kasabasının Mansaf Tahtani köyünde bir Amerikan konvoyuyla karşı karşıya geldiklerini söyledi. Kaynak, cumartesi günü yaşanan olayda konvoyu çekilmeye zorladıklarını söyledi.

Kaynak, “Suriye ordusunun bir birliği Amerikan konvoyunun yolunu kesti. Üç zırhlı araçtan oluşan Amerikan konvoyu köye girmeye çalışıyordu ama dönmek zorunda bırakıldı” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.