Suriye’nin Kveyris Askeri Havalimanı Üç Yıl Aradan Sonra Faaliyete BaÅŸladı

  • 15 Aralık 2015
  • 898 kez görüntülendi.
Suriye’nin Kveyris Askeri Havalimanı Üç Yıl Aradan Sonra Faaliyete BaÅŸladı

Suriye Ordu birliklerinin Halep kırsalında Türkiye ve daha başka rejimlerin destek ve komutasında faaliyet gösteren teröristlere karşı zaferlerinin bir taçlandırması olarak üç yıla yakın süredir terör ablukası altında kalan Askeri Havacılık Akademisi Kveyris Havalimanı bugün yeniden faaliyete başladı.

Askeri kaynak bugün SANA’ya yaptığı açıklamada; Halep ve kırsalında Nusra Cephesi ve IŞİD’e yönelik başarılar ardından bir süre önce terör ablukasından kurtarılan Kveyris Havalimanının bugün bir dizi helikopterin iniş – çıkışına tanık olduğunu ifade etti.

Analistler havalimanının yeniden hizmete başlamasının teröre karşı mücadelede bir dönüm noktası teşkil edeceğini ifade ederken, havacılık akademisinin yeninden pilot eğitimine başlamasının de özellikle mevcut koşullar içinde taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Halep Kentinin yaklaşık 40 km doğusuna düşen havalimanının komutanı Tümgeneral Munzur Zemam; havalimanı kahramanlarının terör ablukası altında yazdıkları şan destanlarından sonra vatanın her karış toprağını savunma kararlılığında olduklarının altını çizdi.

Havalimanını terör ablukasından kurtaran Albay Süheyl el Hasan ise ordunun Halep kırsalında teröre karşı zaferlerini emin adımlarla sürdürmekte olduğuna dikkat çekerken, vatanın istisnasız her karış toprağını terör kirinden temizleme kararlılığında olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.