Suriye’nin Rif Demeşk Eyaletinde ABD silahları ve mühimmatları bulundu

  • 31 Ekim 2019
  • 920 kez görüntülendi.
Suriye’nin Rif Demeşk Eyaletinde ABD silahları ve mühimmatları bulundu

Suriye ordusu dünkü operasyonlarda Rif Demeşk eyaletinde Amerika’nın tanklara karşı kullanılan TOW füzeleri dahil çok fazla miktarda ABD ve batı yapımı silah ve mühimmat ele geçirdi.

Suriye ordusunun yaptığı açıklamaya göre, sözkonusu mühimmat ve silahlar, bölgenin teröristlerden ve her türlü patlayıcıdan  temizlenmesi operasyonu sırasında ortaya çıktı.

Suriye ordusu daha önce yaptığı açıklamada da, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde terör rejimi İsrail ve batılı ülkelere ait silah ve mühimmatların bulunduğunu bildirmişti.

Bilindiği gibi 2011’de başlayan Suriye buhranında bu zamana kadar Amerika ve siyonist İsrail rejimi ile Suudi rejimi gibi bazı Arap rejimleri ve bölge ülkeleri, Suriye’de teröristlere başta silah ve lojistik olmak üzere her türlü destek vermişlerdir. Suriye’de yaşanan bu gelişmeler bölgede terör rejiminin lehine olmuştur.

Ama Suriye ordusunun İslami İran’ın askeri danışmanlığı ve Rusya’nın desteğiyle terör örgütlerine ağır darbe vurması teröristlerin hamisi ülkelerin  hedeflerinin yenilgiye uğramasına neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.