Suriye’nin Türkiye hükümetinin yayılmacı girişimlerine tepkisi

  • 07 Nisan 2017
  • 974 kez görüntülendi.
Suriye’nin Türkiye hükümetinin yayılmacı girişimlerine tepkisi

AKP hükümetinin Suriye’ye karşı yayılmacı ve işgalci girişimleri gün geçtikçe yeni boyutlar kazanıyor. Suriye hükümeti, Türkiye hükümetinin düşmanca bir tutum izleyip, Suriye topraklarına girip, sınırları değiştirmeye çalıştığını vurguladı.

Şam hükümetinin bildirdiğine göre, Afrin ırmağının kurutulması ardından Ankara yönetimi, sınır bölgelerindeki tel örgüleri kaldırıp, 15 KM karelik alanı işgal ederek Suriye’nin toprak bütünlüğü ve milli hâkimiyet hakkını ihlal etmektedir.

Suriye’nin Moskova elçisi Riyaz Haddad yaptığı açıklamada, Türkiye ordusu ve milis güçlerin İdlib’in bazı köyleriyle Lazikiye’nin bazı çevre köylerini işgal ettiklerini söyledi.

Suriye’nin Moskova elçisi ayrıca TSK ve tekfirci milis güçlerin Afrin’in kuzeyindeki Gadmaş tepelerini de işgal edip, bir duvar örmeye ve tampon bölge oluşturup, işgal sürecini kalıcılaştırmaya çalıştığını belirtti.

Suriye elçisinin vurguladığı gibi, TSK ve Özgür Suriye ordusu adlı tekfirci terör çeteleri El-Bab’ın kuzey bölgelerini işgalleri altında tutup, bu bölgede yerleşim bölgeleri kurmaya çalışıyorlar. İdlib’de selefi Vahhabi El-Kaide türevleri Nusra Cephesi, Ahraruşşam, İslam ordusu gibi terör örgütlerinin işgali altındadır ve AKP hükümetinin lojistik desteği ve koruması altındadır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.