Suriye’yi Savunmak Filistin Davasını Savunmaktır

  • 01 Aralık 2015
  • 810 kez görüntülendi.
Suriye’yi Savunmak Filistin Davasını Savunmaktır

Suriye Uluslararası Kudüs Kurumunun Dünya Filistin Halkıyla Dayanışma günü münasebetiyle ‘Zafere Kadar İntifada’ sloganı altında organize ettiği forum bugün Şam’daki Ulusal Müzede çalışmalarına başladı.

Kurum kurulu başkanı Büseyna Şaban forumun açılış konuşmasında tüm tarihçiler, gazeteciler ve hukukçuların Siyonizm’in işlediği suçları belgeleme çabalarında bulunmaları gerektiğini belirtti.

Şaban tüm gazeteci ve medya çalışanlarının da Siyonizm’in işlediği suçları dünya kamuoyuna duyurma ve deşifre etme gerektiğinin altını çizdi.

Forum açılışında konuşan Enformasyon Bakanı Omran el Zoubi Suriye’nin maruz kaldığı tüm bu evrensel terörün ana sebeplerinden birinin Filistin halkı ve haklı davalarına desteği olduğunu belirtti. Bakan Zoubi İsrail işgaline karşı Filistin halkı ve meşru haklarını savunmak ve bunun bedelini ödemenin de Suriye ve Suriyeliler için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

‘Kudüs’ün kalbinden sizleri selamlıyorum’ ifadesiyle sözlerine başlayan Sebastiya Rum Ortodokslar Başpiskoposu Ataullah Hanna ise; Suriye’ye saldırının Fislitin halkına ve Kudüs’e saldırı niteliğinde olduğunu belirtti. Suriye’nin onur, mücadele ve direnişin sembolü olduğunu ifade eden Hanna; dolayısıyla Suriye’yi savunmanın aynı zamanda Filistin halkı ve davasını savunma anlamına geldiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.