Suud kralı İran aleyhinde asılsız iddiasını tekrarladı

  • 01 Haziran 2019
  • 791 kez görüntülendi.
Suud kralı İran aleyhinde asılsız iddiasını tekrarladı

Arap Birliği ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi (FKİK) olağanüstü zirvelerinin ardından dün Mekke’de “Mekke-i Mükerreme Zirvesi: El Ele Geleceğe” temasıyla 14’üncü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olağan zirvesi başladı.

İRNA’nın haberine göre, Arabistan kralı Selman Bin Abdulaziz Al Suud, zirvenin açılış konuşmasında, İran’ın, Arabistan aleyhinde saldırı için Yemen’e destek verdiği iddiasını tekrarladı.

Arabistan kralı, siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik cinayetlerine ve Arabistan’ın siyonist İsrail ile son oturumlarına değinmeksizin, ‘Mekke oturumları bölgede güvenlik ve sebatın sağlanması için çabalardır’ iddiasında bulundu.

Bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreteri Yusuf Bin  Ahmed el’Asimin de, Suudi rejiminin Yemen halkına yönelik cinayetlerine değinmeksizin Arabistan’ın güvenliğini savundu.

İİT genel sekreteri, bu teşkilatın öncelikli görevinin Kudüs’ün tarihi olduğu gerçeğini reddederken, BM bildirilerine göre adil ve çok yönlü barışın Filistin için de en iyi yol olacağını söyledi.

Suudi Arabistan Kralı Selman’ın başkanlık ettiği, Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temsil ettiği zirveye, yaklaşık 40 ülkeden devlet ve hükümet başkanları düzeyinde katılım gerçekleşiyor.

Çavuşoğlu, önceki gün, Cidde kentindeki Kongre Sarayı’nda düzenlenen İİT Dışişleri Bakanları Toplantısında Türkiye’nin 2016’dan bu yana yürüttüğü İİT Zirve Başkanlığını Suudi Arabistan’a devretmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.