Suud Kralı Selman, Oğluna Arap Ülkeleri İle İlişkileri Yönetme Konusunda Verdiği Yetkiyi Geri Aldı

  • 22 Şubat 2018
  • 873 kez görüntülendi.
Suud Kralı Selman, Oğluna Arap Ülkeleri İle İlişkileri Yönetme Konusunda Verdiği Yetkiyi Geri Aldı

Bazı diplomatik kaynaklar, Suud kralının veliaht prense 3 Arap ülke ile ilişkileri yönetme konusunda verdiği yetkiyi geri aldığını duyurdu.

İRİB haber ajansının Katar’ın Eş’şark gazetesinden naklen bildirdiğine göre, Suudi Arabistan’ın Ürdün, Fas ve Umman gibi Arap ülkelerle ilişkilerinin gerilmesi ardından Suud kralı Salman Bin Abdulaziz, Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’a Arap ülkelerle ilişkileri yönetme konusunda verdiği yetkiyi geri aldı.

Söz konusu diplomatik kaynaklar yayınladığı haberde Suudi veliaht prensin Arap ülkelere saldırı düzenlemek amacıyla binlerce personelden oluşan bir siber ordu kurduğu, söz konusu meselenin Suudi Arabistan’ın siyasetleriyle örtüşmediği ve bahsi geçen Arap ülkelerle ilişkilerin gerilmesinde önemli rolü olduğunu vurguladı.

Daha önce Suudi Arabistan’lı blog yazarı Müçtehit ise Suudi Veliaht prensin tutumlarındaki çelişkilere dikkat çekerek, Muhammed Bin Aalman’ın milyarlarca dolarlık masraflara rağmen dış siyasette başarılı bir tablo ortaya koyamadığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.