Suud Rejimi, Yemen’in alt yapısını hedef almakta

  • 17 Mayıs 2015
  • 761 kez görüntülendi.
Suud Rejimi, Yemen’in alt yapısını hedef almakta

Muhtelif ülkeler ve teşkilatların Yemen’e yönelik insani yardımlarından dolayı teşekkürde bulunan Yemenli bir yetkili, Suudi savaş uçaklarının Yemen’in alt yapısını çökertmeye çalıştıklarını bildirdi.

Lübnan el-Mayadin televizyonuna açıklamada bulunan Yemen insan hakları merkezi yetkililerinden Ahmed eş-Şami, Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’in özellikle de ticari ve ekonomik merkezlerine yönelik yaptığı saldırılarda meydana gelen hasarın, Arabistan saldırılarında meydana  gelen zarar ve ziyanın çok büyük olduğunu bildirdi.Yüzlerce üretim ve ekonomik biriminin tahribi, 250’yi aşkın yerleşim bölgesinin yerle bir edilmesinin Suudi rejiminin Yemen’e yönelik cinayetlerinin çok küçük bir bölümü olduğunu belirten eş-Şami, bu saldırılarda hayatların kaybedenlerin büyük bölümünün ise sivillerden ibaret olduğunu bildirdi.

Öte yandan Suudi rejim uçakları Aden Kentine yönelik düzenlediği bombardıman ve sınır bölgelerine fırlattığı füzelerle insani ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor.

Saada Kenti semalarında keşif uçaklarının yoğun bir şekilde uçuşları ortamında Baakem Bölgesi füzeli saldırılara da tanık oldu.

El Hüsama bölgesine 6 füze atılırken, sınırdaki el Berem bölgesine de füzeler atıldı. Hicce’deki el Mezrak bölgesine de 6 füzenin düşmesiyle, Kaide terör örgütünden teröristler Şebva’da Atık kenti Celfor bölgesine havan füzeleri fırlattı.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.