Suud Rejimine Bağlı Uçaklar Mazlum Yemen Halkının Üzerine Bomba Yağdırıyor

  • 11 Mart 2019
  • 1.547 kez görüntülendi.
Suud Rejimine Bağlı Uçaklar Mazlum Yemen Halkının Üzerine Bomba Yağdırıyor

BM’nin yeni raporuna göre, 2018 yılında her hafta yaklaşık 100 Yemenli sivil Suudi-BAE koalisyonunun saldırılarında hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Suudi Arabistan ve BAE’nin 2018’de Yemen’e saldırılarında üçte biri çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin sivilin kurban gittiğini duyurdu.

BM’nin açıkladığı son rakamlar ayrıca, Suudi koalisyonun Yemen’e yönelik saldırıları ve ablukası yüzünden en az 14 milyon Yemenli açlık tehlikesine maruz kaldığını gösteriyor.

Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırılarında şimdiye kadar 14 bin Yemenli hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yararlı düşerken milyonlarca insan da göçzede olmuştur. Yemen savaşından en çok çocuklar etkilenmiştir.

Suudi Arabistan, Mart 2015’te ABD’nin yeşil ışığıyla Yemen’e askeri saldırı başlatarak, bu ülkeyi havadan karadan ve denizden abluka altına aldı.

ABD’nin öncülüğündeki uluslararası komplo ve plan çerçevesinde Suudi Arabistan, uluslararası camianın sessizliği eşliğinde Yemen’deki cinayetlerinin üstünü örtmeye ve onu genişletmeye çalışıyor.

Bu çerçevede Suudi yetkililer, kendi cinayetlerinden kamuoyunun dikkatini uzak tutmak için Yemen’de sadece askeri hedefleri vurduğunu iddia ediyor.

Oysa yaşananlar, tam tersini gösteriyor.

Suudi Arabistan Yemen’de okullardan, fabrikalar, tesisler, caddeler, yerleşim alanlarına kadar neredeyse her yeri bombalıyor.

Suudi Arabistan savaş uçakları hatta defalarca düğün merasimlerini bombalayarak, kanlı cinayetlere imza atmıştır.

Suudi Arabistan’ın işlediği cinayetlerin bir kısmı hatta BM’nin raporlarına yansımaktadır.

Nitekim BM yeni raporunda Suudi koalisyonun Yemenli sivillere karşı saldırılarının arttığını ortaya koymuş oldu.

Suudi Arabistan’ın Yemen’deki cinayetleri tavan yapmasına rağmen Batı basını bu cinayetlere yeteri kadar yer vermemiştir.

Al-i Suud ve müttefiklerinin Yemen’de yaptıkları, insanlık suçu sayılıyor.

Suudi koalisyonun Yemen’de daha fazla katliam ve kırım yapma ve Yemen halkını dehşete düşürme girişimleri, onları saldırılar karşısında direnişten vazgeçirmek içindir.

Ancak Suudi Arabistan ve müttefikleri, Yemen halkı ve güçlerinin gösterdiği direniş sayesinde şimdiye kadar kendi hedeflerine ulaşabilmiş değil. Kendi hedeflerine ulaşmakta başarısız kalan Suudi rejim, yenilgilerinin üstünü örtmek amacıyla cinayetlerini korkunç ebada ulaştırmıştır.

Suudi Arabistan’ın Yemen’deki cinayetlerinin korkunç ebadı bu müdahaleci rejimin kendi cinayetleri için hiçbir sınır tanımadığını fazlasıyla ortaya koymaktadır.

Suudi Arabistan’ın hayati ve kritik merkezler dahil Yemen’i bombalamaya devam etmesi, uluslararası kuralların açık ihlali ve “kabul edilemez” bir girişim sayılıyor.

Ancak BM şimdiye kadar sırf açıklamalar yapmakla yetinerek, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki cinayetlerinin sürmesine engel olamamıştır.

Suudi koalisyonun Yemen’deki cinayetlerine seyirci kalan ve zaman zaman açıklama yapmakla yetinen BM, bazen Suudi Arabistan’ın işlediği cinayetlerini raporlarına yansıtıyor.

Ancak bu, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki cinayetlerini durdurabilmiş değil.

BM’nin Suudi rejim ve müttefiklerince Yemenliler’in katledilmesi karşısındaki sessizliği, bu örgütün misyon ve hedefleriyle hiç bağdaşmıyor ve tehlikeli bir süreç sayılıyor.

Yemen halkı, BM’nin bu ülkedeki krize karşı rolünden rahatsızdır.

  1. BM’nin Suudi koalisyonun cinayetleri karşısındaki eylemsizliği yüzünden mütecaviz koalisyon huzur içinde cinayetlerini sürdürmeye devam ediyor ve Yemen’in egemenliğini ihlal etmek ve müdahalelerini sürdürmek için her türlü girişim ve eylemde bulunuyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.