Suud rejiminin Irak’a yönelik savaş çığırtkanlığı

  • 20 Ağustos 2017
  • 1.262 kez görüntülendi.
Suud rejiminin Irak’a yönelik savaş çığırtkanlığı

Suud rejimi, Yemen’e saldırılarının ardından bu kez Irak’lı Şiiler arasında fitneciliği körükleyerek, Irak’ta kendi nüfuzunu arttırmak için zemin hazırlamaya çalışıyor.

Elmeyadin internet sitesinin bildirdiğine göre Tunus’lu yazar ve siyasi analist Kasım Şuayp, Suud rejiminin Yemen’e karşı savaş ilan etmekle, vekalet savaşından, doğrudan savaşa yöneldiğini kaydederek, Suudilerin 2 yıllık savaşın ardından Yemen’de istediği hedeflere ulaşamadığı ve sadece halkın evlerini yerle bir ederek masum insanları katliam ettiği ve bu ülkede kolera salgınının yayılmasına neden olduğunu belirtti.

Şuayp, Suud rejiminin Irak’lı Şiiler arasında tefrika çıkarmaya çalıştığı, bu yüzden Şii gruplar ve hareketleri birbirine düşürmek istediğini belirterek, buna bir örnek olarak Suud rejiminin Katar’a yaptırım uygulamada Bahreyn, BAE ve Mısır ile ittifak kurduğunu söyledi.

Öte yandan  isminin açıklanmasını istemeyen Irak dışişleri bakanlığı yetkililerinden birisi, Elcezire TV kanalına verdiği demeçte, Suudi Arabistan’ın Necef’te konsolosluk açma talebini resmi olarak Irak’lı yetkililere ilettiği, bu girişimin Irak’ın siyaset çevresinde itirazlara neden olduğunu duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.